Vuit investigats per l’1O per atemptat contra l’autoritat i desordre públic

Unes 8 persones estaven citades a declarar per l’1 d’octubre aquest dimecres. Per això gairebé un centenar de persones s’han concentrat davant els jutjats per dona’ls-hi suport. Dels 8 citats a declarar tres no han entrat i cinc si però no han respost cap pregunta. Josep Maria Martorell, portaveu, ha explicat que “se’ls acusa per una trajectòria de lluita.”

Entre les persones citades hi havia el conseller de la CUP a l’Ajuntament de Tarragona Jordi Martí, i també el President d’ERC a la ciutat Sergi Albarrán. Se’ls imputa per l’actuació a la plaça Imperial Tarraco, on va resultar ferit Albarrán, i ho tipifiquen com un possible delicte de desordre públic i atemptat contra l’autoritat. Carles Perdiguero, advocat, considera que no hi ha motiu per continuar amb aquest procediment.

A més avui a la concentració dels jutjats ha assistit la diputada de la CUP, Maria Sirvent, que ha dit que volien mostrar tot el seu suport a Jordi Martí i Laia Estrada, i també ha assegurat que la repressió pretén que “la gent calli.”

Amb tot plegat la Diputada de la CUP també ha explicat que estan intentant crear la comissió de l’1 d’octubre dintre el Parlament per analitzar els fets i les seves conseqüències.

PUBLICITAT