#CarrerMajor Especial #TarracoViva2022

Aquest divendres 20 de maig Ràdio Ciutat de Tarragona i les ràdios de La Xarxa al Camp de Tarragona us hem oferit en directe el programa especial de #CarrerMajor amb motiu de la celebració del Festival Tarraco Viva 2022.

PUBLICITAT

Eduard Virgili i Adrià Recasens són els encarregats de conduir aquest programa, on repassem la XXIV edició del festival de divulgació històrica romana de Tarragona. Recupera el programa!

A l’especial #TarracoViva2022 hem començat conversant amb Herman Pinedo, regidor de Patrimoni de l’Ajuntament de Tarragona, sobre la inversió d’enguany i l’estat de salut del Patrimoni de Tarragona, així com el projecte Porta Tàrraco actualment en obres a la Plaça del Pallol. Joaquín Ruiz de Arbulo, catedràtic d’Arqueologia Clàssica i director d’història de la Universitat Rovira i Virgili i investigador de l’ICAC, ens ha posat en valor un edifici com el l’Antiga Audiència i la funció que deuria tenir en època romana un equipament com aquest, així com les escales romanes que recentment s’hi han recuperat.

Seguidament, també hem parlat amb Magí Seritjol, director del Tarraco Viva, qui ha volgut reivindicar que s’ha de conservar el passat: “conservar les pedres és conservar la nostra memòria com a societat”. A més, ha volgut mostrar-se positiu al veure el gran interès que suscita en la joventut, un dels objectius enguany, i ha assegurat que el futur és “brillant”. (Escolta-ho)

També ha passat pels micròfons de Carrer Major, Jan Gonzalo, professor de la Universitat Rovira i Virgili, per parlar sobre l’Associació Si Vis Pacem, Para Ludum, i l’ús dels jocs de taula com a divulgació per donar a conèixer el passat. Gonzalo ha explicat que hi ha molts jocs diferents amb els quals es pot aprendre història, i que estan destinats a un públic molt extens i familiar. A més, també participaran durant el Tarraco Viva oferint un espai perquè tothom qui vulgui s’acosti a passar una estona jugant amb jocs d’estratègia. (Escolta-ho)

Per continuar, el president de l’Associació Tarraco a Taula, Carles Segarra, també s’ha assegut a la taula de Carrer Major per parlar sobre la 25a edició del Tarraco a Taula, les jornades gastronòmiques de l’antiga cuina romana. Segarra ha explicat que “l’assignatura pendent és donar-se compte de la magnitud cultural d’aquest patrimoni gastronòmic que tenim”. (Escolta-ho)

Després de fer salivera, hem xerrat amb Mercè Tubilla, del grup de recreació Thaleia que organitzen l’activitat ‘Els fantasmes del circ de Tàrraco’ que fa el seu primer passi aquest divendres a les 21h. “Només veure les cares de les persones que estan atentíssimes, per a nosaltres és molt important”, ha afirmat Tubilla, que comenta que no vol que l’espectacle sigui una conferència avorrida pels més joves.

Durant l’especial també ens hi hem referit a les propostes dirigides especialment a l’àmbit educatiu amb Meritxell Blay, presidenta de l’APLEC Clàssiques, d’una banda, i Sílvia Icart i Maria Cucalón, membres de l’ICE Clàssiques, per altra, per comentar la jornada educativa ‘Un dia a Tarraco’ i el ‘Ludi Constantinensis’. Les activitats a les quals els estudiants han pogut gaudir avui, com l’espectacle de gladiadors o l’investigació sobre l’assassinat de l’emperador August, entre d’altres. (Escolta-ho)

Al tram final del programa, Susanna Beltran, professora del cicle d’Animació sociocultural i turística de l’INS F. Vidal i Barraquer, ens ha parlat sobre la recreació històrica del Convivium que realitzen aquesta mateixa tarda a les 19h a l’Antiga Audiència, on per cert durant tota la tarda ha entrat i sortit molta gent.

“Hi ha nerviosisme perquè no és una cosa que estiguin acostumats a fer, però darrere d’això hi ha molta feina amb un projecte que portem fent durant tot el curs”, ha explicat Beltran, a la vegada que assenyalava que també han sigut els propis alumnes els que s’han encarregat de la recerca. (Escolta-ho)

A més, a través de la unitat mòbil, dos dels participants del projecte han intervingut en el programa per explicar la seva experiència i tot el que han après.

El magazine es pot seguir, com cada tarda, de 16h a 19h per Ràdio Ciutat de Tarragona, BXC Ràdio, Altafulla Ràdio, Ona La Torre, Ràdio Montblanc, LANOVA Ràdio de Reus, Ràdio Hospitalet de l’Infant i Ràdio La Selva.

PUBLICITAT