A finals de gener s’adjudicarà el projecte del nou Joan XXIII

El plenari aprova una moció per instar a la Generalitat que compleixi amb les inversions promeses per a la construcció del nou Hospital Joan XXIII. Una moció a instàncies dels dos sindicats UGT i CCOO que ha tingut el suport de tots els partits excepte la CUP que s’ha abstingut. L’objectiu és que es portin a terme les inversions previstes i que a més torni a ser l’hospital públic de referència del territori.

Joan XXIII

Davant tot això Jordi Fortuny, Conseller d’ERC, ha explicat que el Govern de la Generalitat actual farà el que toca i complirà. I prova d’això és que la Consellera de Sanitat, Alba Vergès, va anunciar que enguany s’invertiran 48,5 milions d’euros per abordar la primera fase del nou Joan XXIII. I a més ha afegit que a finals de gener hi haurà l’adjudicació. Fortuny ha explicat que des del 2015 fins ara el Govern no ha deixat de banda la sanitat a Tarragona.

Per la seva banda la CUP ha preguntat perquè no s’ha comptat amb altres sindicats per aquesta moció i ha afegit que s’ha de debatre sobre el model. També han comentat que com s’ha de construir un nou hospital quan hi ha quiròfans tancats a les tardes o plantes també clausurades entre altres. I ha criticat al PSC per aprofitar la moció per la precampanya electoral.

Ballesteros ha volgut demanar que es lluiti amb unitat per a projectes estratègics, deixant les diferències de costat.

També ha afegit que altres sindicats s’haguessin pogut afegir a la moció i ha volgut deixar molt clar que defensaran la sanitat pública del territori.

PUBLICITAT