A finals de gener s’adjudicarà el projecte del nou Joan XXIII

El plenari aprova una moció per instar a la Generalitat que compleixi amb les inversions promeses per a la construcció del nou Hospital Joan XXIII. Una moció a instàncies dels dos sindicats UGT i CCOO que ha tingut el suport de tots els partits excepte la CUP que s’ha abstingut. L’objectiu és que es portin a terme les inversions previstes i que a més torni a ser l’hospital públic de referència del territori.

Joan XXIII
Joan XXIII
PUBLICITAT

Davant tot això Jordi Fortuny, Conseller d’ERC, ha explicat que el Govern de la Generalitat actual farà el que toca i complirà. I prova d’això és que la Consellera de Sanitat, Alba Vergès, va anunciar que enguany s’invertiran 48,5 milions d’euros per abordar la primera fase del nou Joan XXIII. I a més ha afegit que a finals de gener hi haurà l’adjudicació. Fortuny ha explicat que des del 2015 fins ara el Govern no ha deixat de banda la sanitat a Tarragona.

Per la seva banda la CUP ha preguntat perquè no s’ha comptat amb altres sindicats per aquesta moció i ha afegit que s’ha de debatre sobre el model. També han comentat que com s’ha de construir un nou hospital quan hi ha quiròfans tancats a les tardes o plantes també clausurades entre altres. I ha criticat al PSC per aprofitar la moció per la precampanya electoral.

Ballesteros ha volgut demanar que es lluiti amb unitat per a projectes estratègics, deixant les diferències de costat.

També ha afegit que altres sindicats s’haguessin pogut afegir a la moció i ha volgut deixar molt clar que defensaran la sanitat pública del territori.

PUBLICITAT