Anna Vidal, una enamorada de la música clàssica

Tarragonina, de 31 anys i amant de la música des de ben petita, actualment dirigeix el programa Classic’s Tarragona a Ràdio Ciutat de Tarragona i el Cor Ràdio Ciutat de Tarragona sorgit a partir del projecte radiofònic i com a continuació del Vedruna Cor. Ella és Anna Vidal amb qui compartim una estona a peu de mar al Passeig del Miracle, tot just en la petita rèplica del Balcó del Mediterrani.

Arriba puntual, de negre i amb ulleres de sol. L’Anna ens explica que ve de donar classes particulars de piano i que ha aparcat a prop del passeig. Actualment viu a Pallaresos després de diversos anys al Barri del Port on el declivi de la zona la va fer buscar nou habitatge junt a la seva parella. Es treu les ulleres, es repenja de la barana i comencem a xerrar amb ella amb el mar i el so de les onades com a fantàstic rerefons.

“Vaig començar a estudiar música quan tenia 6 anys amb el piano per primera vegada, m’agradava molt la música i els hi vaig dir als meus pares que volia tocar-lo, va ser com un amor a primera vista” confessa orgullosa dels seus inicis l’Anna, actualment en que té el títol superior de música, és especialista en llenguatge musical i imparteix classes al Conservatori de Reus de la Diputació de Tarragona.

El seu contacte amb el món radiofònic va començar a Ràdio El Morell amb el programa ‘Matins clàssics’ fa alguns anys i “hem va queda l’espineta de tornar a la ràdio i donat que a Tarragona no hi ha ningú que faci un programa de música clàssica vaig fer arribar la proposta al director de Ràdio Ciutat de Tarragona” explica.

‘Clàssic’s Tarragona’ està a punt de complir 3 anys i és un espai setmanal de música clàssica que la mateixa Anna dirigeix, presenta i prepara entorn a una temàtica concreta i diferent en cada edició, i amb una durada d’entre 45 minuts i una hora. Vidal reconeix que “la música clàssica és més minoritària i desconeguda sobretot pels joves que els hi fa respecte per desconeixement” i en aquest sentit el seu objectiu és apropar-la així com a persones amateurs i afirma estar contenta amb els resultats després de gairebé 120 programes.

En quant al nou ‘Cor Ràdio Ciutat de Tarragona’ va sorgir de l’antic Vedruna Cor per tenir major lligam amb l’espai radiofònic i ha aconseguit sortir de l’àmbit acadèmic de l’escola en que es va originar, oferint actualment concerts i intercanvis corals per tot el territori.

La nova formació mixta de veus sopranos i contrals complirà un any i mig i està formada per 11 persones d’edats variades amb una mitjana dels 40 anys, tot dones excepte un home amb l’objectiu d’integrar-ne més. “Els estils i repertori és variat, pop, musicals, o per exemple al Nadal fem nadales, per Setmana Santa música clàssica més religiosa i solemne, també fem barreja de diversos estils…”

En definitiva l’Anna indica que “l’objectiu és difondre la música clàssica i coral arreu del territori”. En quant a Ràdio Ciutat de Tarragona, valora que “és una ràdio molt jove i online, fet que permet major interacció a les xarxes socials així com incorporar tecnologia com el vídeo i la imatge que en definitiva és el futur”.

PUBLICITAT