#PremisOnes2024 | Associació Comunitat Energètica Poligon AGRO-Reus (ACEPAR)

Al pòdcast dels Premis Ones 2024 parlem amb Daniel Rubio Angosto, president de l’ACEPAR, l’Associació Comunitat Energètica Poligon AGRO-Reus qui rep enguany el Premi Ones al Canvi Climàtic per fer una aposta per una energia 100% renovable i fer servir l’excedent energètic per a l’enllumenat públic i les famílies en risc d’exclusió social.

ACEPAR és una associació publico-privada impulsada per l’Ajuntament de Reus, amb la participació d’empreses privades, constituïda el 28 de febrer de 2022 com una aposta de la ciutat per les energies renovables que vol aconseguir l’autoconsum energètic del polígon industrial Agro-Reus amb la instal·lació de plaques fotovoltaiques.

L’energia que generarà l’ACEPAR es destinarà a l’autoconsum de les indústries del mateix polígon i vendrà els excedents generats i no emprats a Reus Energia, la Comercialitzadora Energètica Local. Actualment hi ha set empreses adherides, cinc de les quals són fundadores del projecte.

A la primera fase del projecte la Comunitat preveu dotar de plaques solars 15 naus industrials i generar 5.800 megawatts-hora/any d’energia. El projecte compta amb una inversió total de 4,4 M€, dels quals li han atorgat una subvenció de 2,2 M€ procedents del Fons Next Generation.

Els Premis Ones 2024 enguany celebren el seu 30è aniversari el proper divendres 7 de juny a les 19h al Teatre Tarragona.

PUBLICITAT