#PremisOnes2024 | Saray Muñoz, cantaora

La cantaora Saray Muñoz rep enguany el Premi Ones RIET pel seu treball amb les dones maltractades, la seva implicació per la difusió del flamenc i una trajectòria musical implicada amb la cultura i l’art.

Al pòdcast dels Premis Ones 2024 parlem amb Saray Muñoz, nascuda a Madrid el 1975, filla de Tina i neboda de Carmela, conegudes mundialment com Las Grecas, pioneres a fusionar flamenc i rock.

La seva mare li va dedicar un tema al seu tercer disc, titulat: “Mi muñeca Saray”. Després de la mort de la seva mare als 19 anys, es va unir a la seva tieta per reviure Las Grecas, aconseguint un èxit rotund a Espanya.

Als seus 25 anys, decideix emprendre la seva carrera en solitari, actuant en destacats tablaos madrilenys. El 2005, s’uneix a la Companyia de Joaquín Cortes per a l’espectacle “Mi soledad y Calé”, realitzant gires internacionals. Posteriorment, el 2007, s’incorpora a la Companyia d’Antonio Canales per a “Los Grandes”, col·laborant amb diversos artistes com Rafael Amargo i Ara Malikian. A partir del 2009, forma part de la companyia de Sara Baras, participant en espectacles com “Juana la loca” i “Carmen”. A més de la seva destacada carrera al flamenc, des del 2012 s’integra al Ballet Nacional d’Espanya com a cantaora. Saray segueix realitzant la seva trajectòria en solitari, fent gires i col·laborant amb artistes internacionals.

Els Premis Ones 2024 enguany celebren el seu 30è aniversari el proper divendres 7 de juny a les 19h al Teatre Tarragona.

PUBLICITAT