Programa de cribratge de càncer de còlon i recte

Benvinguts i benvingudes a #FarmaceuticsTGN, l’espai del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona, un espai per conèixer en més detall el motiu ser, la tasca i el dia a dia del sector farmacèutic.

En aquest capítol parlarem del Programa de Detecció Precoç de Càncer de Còlon i Recte, ja que el cribratge de càncer de còlon i recte, que fins ara al Camp de Tarragona es feia a través dels Centres d’Atenció Primària (CAP), s’articularà a partir del mes d’abril a través de farmàcies col·laboradores.

El Programa de Detecció Precoç de Càncer de Còlon i Recte, que al Camp de Tarragona es va iniciar l’any 2015, té com a objectiu reduir la mortalitat per càncer de còlon i també disminuir el risc de patir-lo. Ara seran les farmàcies participants les que facilitaran a la població diana el kit de recollida de la mostra, proporcionaran informació sobre el procés, verificaran les dades i recolliran les mostres per enviar-les posteriorment al laboratori per a la seva anàlisi.

Per conèixer més sobre aquesta iniciativa i descobrir el paper del COFT en aquest cribratge comptem amb Toni Veciana, president del COFT, qui ens donarà tots els detalls sobre el programa.

Quin és el procés a seguir? Qui pot accedir a aquest cribratge? Quin és el seu objectiu?

Com sempre, per més informació sobre la tasca i els projectes del Col·legi Oficial de Farmacèutics de Tarragona, podeu visitar el seu web.

PUBLICITAT