Petits Enginyers: un campus d’estiu per gaudir de la tecnologia i la ciència

PUBLICITAT

Una criatura de 6 anys pot fer d’enginyera? 

La pregunta no pot ser més directa: un nen o una nena petits poden ser capaços de manejar la tecnologia amb la destresa d’un expert? A priori la resposta a aquesta pregunta ha de ser que no, o almenys, difícilment, donat que calen uns quants anys de carrera per especialitzar-se en un camp tan tècnic, ampli i específic com el de l’enginyeria. Ara bé, en realitat, la resposta és que sí. Una criatura de primària pot esdevenir un “Petit Enginyer”.

Petits Enginyers és un projecte empresarial integrat per gent molt jove, entusiastes cadascun d’ells del seu camp d’estudi, dedicats a formar a estudiants de primària en alguns aspectes fonamentals de la ciència i la tecnologia, adaptant aquestes matèries a les possibilitats de comprensió i experimentació dels més petits. 

L’electrònica, la robòtica, la impressió 3D, les energies renovables, els videojocs, les smart cities, les APPS, són camps d’estudi de l’enginyeria moderna que no sonen a desconeguts entre els més joves, donat que vivim en un món tecnològic i qui més o qui menys, disposa d’un smart phone que, a base d’Apps, posa a disposició un món immens de possibilitats a una pantalla de distància.   

La proposta de Petits Enginyers es fonamenta en l’ensenyament de la tecnologia en base a l’experimentació i el raonament. Aquí no s’hi valen els coneixements només teòrics. A nivell d’ensenyament està comprovat que no hi ha res com poder tocar amb les mans, crear objectes per després imprimir-los en 3D  i comprovar que allò que s’ha dibuixat funciona  a la realitat i té una utilitat concreta. Això és el que Petits Enginyers aporta als més petits: la possibilitat d’experimentar, de provar, d’equivocar-se i corregir-se, d’aprendre mentre juguen.

Imaginar, expandir la creativitat, desdibuixar les fronteres físiques per endinsar-se en un univers infinit de possibilitats. La tecnologia d’avui dia ho permet i Petits Enginyers són els encarregats de fer aquestes propostes encara més llamineres i properes als nens i nenes que estan en etapa d’estudi. 

Un campus d’estiu amb possibilitats increïbles

L’estiu també és un bon moment per experimentar amb les noves tecnologies. Per això Petits Enginyers ofereix el seu campus tecnològic des de l’any 2014. 8 edicions consecutives amb un gran èxit d’assistents i de participació entre els nens i les nenes de primària. 

Petits Enginyers desenvolupen les seves activitats formatives durant tot l’any en diferents centres educatius de  les nostres comarques, però de cara a aquest estiu ofereixen el seu Campus d’Estiu a l’Escola Vedruna Sagrat Cor de Tarragona i al Col·legi La Presentació de Reus. Les activitats començaran tan aviat acabi el curs lectiu, del 28 de juny al 10 de setembre i les inscripcions ja estan obertes tan per alumnes dels dos centres com per al públic en general.

L’eix temàtic d’enguany és l’espai i a partir d’aquest tema, els nens i nenes que s’inscriguin al Campus d’Estiu, podran realitzar tot un seguit d’activitats d’estudi i experimentació que van des d’activitats DIY, és a dir, fes-ho tu mateix, fins a l’aplicació del mètode científic, passant per la impressió 3D,el disseny d’APPS i distints aspectes de robòtica i d’electrònica.

Les jornades es desenvoluparan en horari de matí de dilluns a divendres i passaran tan ràpid que ni us n’adonareu.

Esteu convidats a consultar les pàgines web de Petits Enginyers: www.petitsenginyers.com i a www.campus.petitsenginyers.com on trobareu tota la informació, tan del Campus d’Estiu com de la resta d’activitats que Petits Enginyers desenvolupa durant la resta de l’any.

PUBLICITAT