#TarragonaTurisme 1: La Tarragona romana amb Paco Tovar

Deia Luci Anneu Florus que Tarragona és la ciutat de l’eterna primavera. Un potent missatge que la ciutat ha fet servir com a ganxo turístic durant molt temps. El nostre convidat d’avui, Paco Tovar, es queda amb una altra frase per definir la ciutat. En aquest cas de Pomponi Mela: “Tarraco urbs est in his oris maritimarum opulentisima”.

PUBLICITAT

Tarragona és una ciutat oberta al mar, en un emplaçament privilegiat, tant pel clima com per l’estratègia militar. Tarraco va acollir durant dos anys l’emperador August i fou capital de l’Imperi Romà. La importància de la nostra ciutat és més que notòria.

Es diu, en to despectiu, que Tarragona és una ciutat de pedres i runa. Però quines pedres i quines runes. Viure a Tarragona és viure fusionat amb la història. És passejar per indrets trepitjats pels nostres avantpassats. La Part Alta n’és un bon exemple.

En aquest episodi de Tarragona Turisme parlarem de la Tarragona romana, aquella que ens ha deixat un llegat de més de dos mil anys i que ens ha convertit en patrimoni de la humanitat. Els racons amagats, els més públics, tots aquells indrets que converteixen Tarragona en una ciutat atractiva pel turisme, però també per viure-hi.

PUBLICITAT