El crit de “llibertat” i les pancartes tornen a omplir la plaça de la Font

La plaça de la Font ha tornat a ser un clam unànime a favor de la llibertat dels polítics empresonats, a més de també Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, president de l’ANC i d’Òmnium Cultural. Durant més de 3 minuts només s’ha pogut sentir aquesta paraula.

PUBLICITAT

Però no ha estat l’únic cant que s’ha sentit ja que a mesura que avançaven els parlaments els assistents a la concentració s’animaven a demanar la dimissió de Josep Fèlix Ballesteros, alcalde de Tarragona.

L’encarregat d’obrir l’acte, amb la presència dels regidors a l’Ajuntament de Tarragona d’ERC, la CUP i el PDeCAT, ha sigut l’actor tarragoní Oriol Grau. Grau ha saludat els 5.000 tarragonins concentrats davant el consistori amb un “bona nit Tarragona republicana.” L’actor també ha dit que “s’ha d’anar a l’acció des del pacifisme i la intel·ligència.”

A continuació ha parlat Mercè Sardà, professora de llengua catalana i literatura i també directora del grup de teatre Vis de Vanadi, que ha assegurat que “era una persona exactament igual que totes les que estaven concentrades, que havia passat por l’1 d’octubre, però que el valent no és el qui no passa por, sinó el que sap enfrontar-se a ella.” També ha afegit que “tot això ja és una qüestió de dignitat.”

L’encarregat de tancar l’acte ha sigut Josep Lluís Carod Rovira, que va ser vicepresident de la Generalitat, ha criticat durament a l’Ajuntament de Tarragona, i també a la Unió Europea.

Com ja és habitual, la manifestació, ha acabat amb el Cant dels Segadors i animant als assistents a seguir les concentracions que hi hagi pròximament.

PUBLICITAT