L’Ajuntament posa fil a l’agulla a la futura Tabacalera

L’Ajuntament posa fil a l’agulla a la futura Tabacalera

PUBLICITAT

La Tabacalera comptarà amb un pla director que definirà les relacions entre els edificis i els seus usos, així com una proposta arquitectònica. També es pretén establir les connexions entre els edificis com el Museu paleocristià o la Necròpolis, amb la resta de l’entorn arqueològic de la ciutat.

Per això, l’Ajuntament ha obert un concurs on es poden presentar les idees tècniques, que després valorarà un jurat. Les cinc millors hauran de definir un projecte més complet, amb una definició detallada de la proposta arquitectònica, i se’n seleccionarà un com guanyador que rebrà 40.000 euros de premi.

Aquest és el primer pas per tornar a donar vida a un dels edificis més emblemàtics de Tarragona, que està sense activitat des de fa més d’una dècada. El concurs es finança conjuntament entre l’Ajuntament de Tarragona i la Direcció General de Patrimoni de la Generalitat de Catalunya.

 

Ja han començat les obres d’urbanització de la plaça Corsini

Les màquines han tornat a la plaça Corsini. Aquesta setmana han començat les obres d’urbanització de l’espai, que fins ara ocupava la carpa provisional del Mercat, després de comprovar que no hi ha filtracions d’aigua cap al subsòl.

L’Ajuntament celebra que les obres estiguin en marxa i diu que, quan acabin, la plaça tornarà a ser un espai dinàmic. Ho explicava a TAC12, la consellera de Comerç, Elvira Ferrando, destacant la importància de recuperar un indret molt desitjat per la ciutat.

Es preveu que els treballs estiguin enllestits abans que acabi el 2018. L’obra, valorada en prop de 400.000 euros, la finança el ministeri de Foment amb el programa de rehabilitació arquitectònica de l’1,5% cultural.

Un cop acabin els treballs, el mercadet deixarà la Rambla i tornarà a la seva ubicació original.

 

La Judit i l’Aleix es converteixen en la princesa i cavaller de la Cucafera

Judit Bernal i Aleix Vilanova, de 9 anys, són els escollits per representar enguany a la princesa i el cavaller de la llegenda de la Cucafera en l’acte ‘La Cucafera Baixa 2017’, des de les escales de la Catedral i fins a la plaça dels Carros, i que tindrà lloc durant les Festes de Santa Tecla al setembre.

Ambdós van participar divendres en el càsting ‘La Cucafera busca princesa i cavaller’, celebrat a la plaça del Fòrum. Com a novetat d’aquesta edició els candidats a cavaller, igual que les candidates a princesa havien d’interpretar sobre escenari un poema que es pronunciarà a la representació la nit de la baixada.

 

Dimitrievski renova fins al 2020 i Carrión marxa cedit al Linense

El porter internacional per Macedònia continuarà defensant la porteria del primer equip grana. Stole Dimitrievski iniciarà el segon curs esportiu a Tarragona i, com a novetat, aquest any lluirà el dorsal 1 a la seva samarreta.

Després de la seva incorporació en el mercat de fitxatges de l’any passat, el jove porter seguirà millorant les seves qualitats futbolístiques amb el Nàstic fins, almenys, el 30 de juny de 2020.

De l’altra banda, el defensa Juanmi Carrión estarà fins al juny vinent al Real Balompédica Linense. El jugador andalús, que ha arribat aquest estiu per quatre temporades, marxa a un equip d’inferior categoria per progressar futbolísticament.

 

Dilluns assolellat

El sol tornarà a ser el protagonista dilluns. El cel estarà serè en general, si bé hi haurà algun interval de núvol baix fins a primera hora del matí, i de nou al final del dia. La temperatura mínima serà lleugerament més alta, igual que la màxima. La mínima es mourà entre els 17 i 22 °C, i la màxima oscil·larà entre els 27 i 32 °C.

 

L’apunt: arriben les Festes de Sant Roc

Aquest dilluns comencen les centenàries, tradicionals i populars Festes de Sant Roc, que organitzen els veïns del Cós del Bou, la Baixada Peixateria i els carrers més pròxims.

A partir de 18.30 h començarà el seguici encapçalat pel Canó, amb els timbalers, els negritos, gegants i els nanos. A les 19 h, al local de la colla Jove, hi haurà el pregó pronunciat per Isabel Ortega, filla del recordat Bar Pepito.

Tot seguit, es proclamarà la pubilla i les dames d’honor, i es farà un acte d’homenatge a Joan Juncà i Albert, músic i compositor tarragoní molt arrelat al barri, que va compondre dues sardanes en honor al barri.

En el mateix acte es nomenarà el Canoner d’Honor. Després hi haurà un còctel pel bàrman Eduard Boada. I a la mitjanit arribarà la revetlla popular amb l’orquestra lleidatana La Bruixa Express.

PUBLICITAT