Milers de persones protesten per les actuacions policials contra el Govern

La Macrooperació de la Guàrdia Civil contra l’1-O a Barcelona ha aixecat també la veu dels tarragonins, que s’han concentrat aquest dimecres davant la subdelegació del Govern Espanyol a la Imperial Tàrraco.

PUBLICITAT

Milers de persones s’han concentrat aquest dimecres al vespre per denunciar les actuacions policials a Barcelona contra el referèndum de l’1 d’octubre i el Govern de la Generalitat. La concentració ha començat a les 8 del vespre a la plaça Imperial, que ha quedat totalment encerclada pels manifestants i fins i tot ha ocupat un tram de la Rambla Nova. Segons els Mossos d’Esquadra han estat 3.000 manifestants. Segons l’ANC, uns 20.000. Posteriorment, la marxa, que en tot moment ha estat pacífica i festiva, s’ha dirigit cap a la plaça de la Font, que ha quedat petita. Els assistents han cridat consignes com “Votarem”, “Ballesteros, dimissió” o “Espanya, carinyo, lo nostre no funciona”, a banda d’entonar Els Segadors en repetides ocasions. L’ANC ha fet una crida a anar dijous a Barcelona a unir-se a les concentracions que hi ha a la capital catalana.

Aquesta ha estat una manifestació posterior a la del migdia, on un centenar de persones s’han concentrat davant la mateixa subdelegació. La concentració l’ha impulsada el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, de manera molt espontània. Entre els assistents hi havia polítics de la CUP i a la porta, agents dels Mossos d’Esquadra, mentre que els de la Guàrdia Civil de la subdelegació eren dins les oficines.

Un creuer preparat per acollir agents policials atraca a Tarragona

Deixant de banda les concentracions, però en el marc del referèndum, aquest dimecres un creuer ha atracat al port de Tarragona amb la possible finalitat d’allotjar agents policials.
Des del Port han assegurat que van rebre ordres el passat dimarts perquè deixessin un lloc per aquest vaixell, però no ha pogut facilitar més dades. El creuer té una capacitat per més de 1.000 persones i es preveu que la seva parada sigui de llarga durada. Aquest vaixell estaria també contractat pel Ministeri de l’Interior, com el que ha atracat al Port de Barcelona amb la mateixa finalitat. Aquest moviment està emmarcat en el referèndum que s’organitza pel pròxim 1 d’octubre i es relaciona amb la modificació del règim de vacances, permisos, llicències, jornada laboral i horaris dels efectius de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil destinats a Catalunya o que hi estan desplaçats en comissió de servei.

Proliferació dels carterístes a les zones turístiques

Els partits de l’oposició han reclamat mesures per lluitar contra els carteristes, concretament el PDeCAT i ERC. D’una banda, els convergents exigeixen més patrulles i agents de paisa, un reforç a la vigilancia en les zones més turístiques de la ciutat, especialment a la part alta, l’Amfiteatre i al Balcó del Mediterrani. Albert Abelló, cap de partit, explica que els veins i els professionals d’aquestes zones han alertat sobre l’augment de lladres. Per la seva banda, esquerra republicana assegura que també ha rebut queixes de comerços i agents turístics.
Els republicans traslladaran la petició a la Comissió de Seguretat de l’Ajuntament que se celebra aquest dimarts. ‘La preocupació més gran és que la presència de carteristes va en augment. No és un problema exclusiu de Tarragona, passa a altres ciutats . És una problemàtica, siu que si no s’actua tendeix a intensificar-se’, assegura Ricomà.

Dongou ja s’exercita amb el Nàstic

I parlem ara d’esports, El Nàstic de Tarragona torna aquest dimecres als entrenaments per començar a preparar el partit de diumenge a La Romareda contra el Zaragoza. I ho ha fet amb la novetat de Jean Marie Dongou. El camerunès ha realitzat el primer entrenament amb el Nàstic, però ho ha fet al gimnàs i no sobre el verd de l’annex. El partit de diumenge serà important per confirmar que la dinàmica dels granes ha canviat. Davant, es trobaran un conjunt aragonès ferit amb els mateixos punts que els granes i a la zona baixa de la classificació. Pel que fa a les baixes, a la infermeria continuen estant Djetei i Stephane Emana i també hi serà durant unes setmanes més Perone. Suzuki està en la recta final de la seva recuperació i segueix tractant-se.

PUBLICITAT