El referèndum marca la Diada de l’Onze de Setembre

El referèndum de l’1 d’octubre ha marcat l’Onze de Setembre. També a Tarragona. A la ciutat, l’acte institucional ha estat l’ofrena floral al monument de Rafael de Casanova. Diferents partits polítics i entitats s’hi han acostat, però la decisió de l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, de no cedir espais per al referèndum ha provocat la reacció dels independentistes. Els diputats de la CUP li han entregat una urna que el Batlle ha rebutjat, i el discurs institucional ha estat interromput en alguns moments per crits de “Volem votar”. En declaracions als mitjans, Ballesteros ha assegurat que el Govern té espais suficients per poder realitzar la votació.

PUBLICITAT

Els partits sobiranistes de l’oposició han acusat Ballesteros de cinisme. A la tarda, coincidint amb la manifestació, unes 300 persones s’han concentrat a la plaça de la Font, davant l’Ajuntament. Allà, de nou crits en favor de votar i en contra de l’alcalde.

 

ELS CASTELLERS DE SPISP TRIOMFEN AL PLA DE LA SEU

Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau han assolit la millor diada del seu historial després de completar la clàssica de vuit, i carregant el pilar de 7 amb folre. Ho han fet a l’actuació de la Diada Nacional celebrada aquest migdia al Pla de la Seu. Els de David Lobo han començat l’actuació completant el 3 de 8, que han acompanyat del 2 de 7 i el 4 de 8. En ronda de pilars els de la camisa verda han coronat el pilar de 7 folrat. Un espadat que s’ha trencat pels pisos superiors i que ha deixat un regust agredolç per uns castellers de Sant Pere i Sant Pau amb ganes de més.

La Colla Jove Xiquets de Tarragona, per la seva banda, ha descarregat el 3 i el 4 de 9 amb folre, així com el 3 de 8 amb l’agulla. Tant el 3 de 9 folrat com el 3 de 8 amb l’agulla són dos castells que els del Cós del Bou podrien pujar un pis més per les festes de Santa Tecla. Els liles han tancat la diada amb el pilar de 6. Menys sort han tingut els Xiquets de Tarragona, que han sortit de plaça amb només dos castells. En primera ronda els matalassers han carregat el 2 de 8 folrat, mentre que en segona ronda, els de Sergi Feijoo han desmuntat el 4 de 8. Posteriorment també han tirat avall el 3 de 8, que malgrat tot han descarregat en ronda de repetició.

Finalment pel que fa als Xiquets del Serrallo els del barri mariner han tornat a descarregar tres castells de la gamma alta de 7, i han igualat la seva millor diada del que va de temporada. Els de Xavier Bailach han descarregat el 5 de 7, el 3 de 7 amb l’agulla i el 4 de 7 amb el pilar.

 

COMENÇA EL CURS ESCOLAR

Aquest dimarts comença el curs escolar 2017-2018. Un curs que al Camp de Tarragona s’iniciarà amb 452 nous professors, per un total de 7.257, el que suposa un increment del 6,7% respecte fa un any. Pel que fa als alumnes, seran 136.900, davant els 115.332 del curs passat.

Del total d’alumnat inscrit, la major part ho fa en centres públics, tant pel que fa als ensenyaments obligatoris com postobligatoris. Un 74,4% de l’alumnat del segon cicle d’Educació Infantil, Primària i ESO trien centres de titularitat pública, enfront del 24,3% dels concertats o l’1,3% dels privats.

Segons el Departament d’Ensenyament, l’augment de plantilla es notarà en els centres de majors complexitat i que requereixen una especial atenció per la diversitat dels seus alumnes i entorns complexos, que necessiten una atenció personalitzada.

 

SEGON ENTRENAMENT DE RODRI

El Nàstic de Tarragona ha realitzat avui la segona sessió d’entrenament a les ordres de Rodri, el nou tècnic. Després de la destitució de Lluís Carreras els grana preparen el proper partit que els enfrontarà amb l’Albacete, el proper diumenge a les 6 de la tarda.

 

EL TEMPS

Primer dia d’escola amb sol a la ciutat. Les temperatures es mantindran força estables durant tot el dia, amb màximes de 28 graus. De cara a dimecres la situació continuarà de la mateixa manera.

 

L’APUNT

I aquest dimarts, a les 7, al local social de l’Associació de Veïns de l’Avinguda Maria Cristina, es presentarà el retallable del Banderer de Santa Tecla 1800. Un treball didàctic que forma part del projecte de recuperació de la memòria històrica de la bandera de Santa Tecla del 1810.

PUBLICITAT