Home Cròniques Esports Èxit en la 16a edició del Torneig de Bàsquet TGN Cambrils

Èxit en la 16a edició del Torneig de Bàsquet TGN Cambrils

Compartir
Rafa Marrasé - TGN Bàsquet
PUBLICITAT

Celebrada, amb èxit, una nova edició del Torneig Internacional de Bàsquet i Minibàsquet TGN Cambrils. Enguany, la competició organitzada pel TGN Bàsquet ha arribat a la 16a edició. Des de l’any 2004 Cambrils i el seu Pavelló Municipal d’Esports acull aquest torneig que s’ha convertit ja en un referent del bàsquet de formació arreu del territori català i que permet veure jugadors i equips de qualsevol punt del planeta.

Des del dia 12 d’abril i fins aquest passat dimecres 17, el municipi del Baix Camp va convertir-se en un dels epicentres esportius del territori. Cambrils va rebre durant aquestes dates més d’un miler de persones relacionades amb el campionat entre jugadors i jugadores, els staffs tècnics i familiars.

Aquesta 16a edició ha comptat amb la participació de 79 equips, un nombre important tenint en compte que en la primera edició (2004) van ser-hi presents 26 conjunts i el rècord de participació (i, segurament, el límit) establert fa dues edicions (2017) va fixar-se en 80. El torneig inclou fins a 7 categories: benjamí, aleví i infantil tant masculí com femení (en aleví dues de femení) en cadascun dels nivells.

El format i calendari d’aquest 2019 no ha estat diferent de la resta d’ocasions. Són 4 dies de competició dels 6 que dura el torneig. El primer dia reservat a l’arribada i instal·lació dels equips a l’hotel de concentració i el quart dia de descans (quan els grups es desplacen a Port Aventura).

Dimecres, el darrer dia, van disputar-se les fases finals de les respectives categories que van servir per definir el campionat. En categoria infantil femení el campió va ser el TGN Bàsquet i en masculí el Reus Ploms; en categoria aleví femení els campions de les dues categories van ser el Parets i el Sedis, i en masculí el Toulousse TT. (l’únic campió no català). La categoria benjamí va competir-se sense definir campions.

El torneig ve essent en els darrers anys un dels punts culminants de la temporada per l’entitat organitzadora, pel TGN Bàsquet. Un club que s’ha convertit en referència del bàsquet de formació. De fet, el TGN Bàsquet ha convertit aquesta base en un dels principals emblemes del club, juntament amb el bàsquet femení. I aquest campionat serveix al mateix TGN Bàsquet i a altres clubs humils del territori per competir amb conjunts de la resta de l’estat i del món, donar-se a conèixer i poder millorar el nivell dels més joves.

Per tot, aquest torneig va molt més enllà dels resultats, és i ha estat una oportunitat, una experiència única i una festa de l’esport i del bàsquet de formació.

PUBLICITAT