Laia Estrada: “Som davant una victòria contra el caciquisme i l’autoritarisme”

Laia Estrada, Consellera de la CUP, finalment no serà cessada per la sentència del Cas Bershka. Així li ha comunicat el Secretari de l’Ajuntament de Tarragona aquest dimecres al matí a la Junta de Portaveus. Segons expliquen des de la CUP, el secretari li ha dit de viva veu que “amb la substitució de la pena de presó per una multa, l’informe no tenia validesa, per tant no hi havia incompatibilitat, i per això no s’afegia donar comptes de la seva cessió a l’ordre del dia del plenari d’aquest divendres.”

Davant tot això Aitana de la Varga, membre de la CUP i jurista, ha explicat que tot plegat és fruit “d’una feina mal feta per part del consistori arran de la precipitació.” En primer lloc, de la Varga, assegura que no hi havia incompatibilitat des del principi, perquè la pena mai es va fer efectiva.” Tot i això “des del moment que se sol·licita la substitució de la presó per la multa s’hauria d’haver realitzat un altre informe, i la incompatibilitat desapareix.” I finalment la jurista assegura que la incompatibilitat s’ha de declarar no donar comptes. Per tot això consideren que s’han fet uns danys a la CUP.

Des de la CUP han afirmat que a hores d’ara encara no s’han resolt les al·legacions perquè no s’ha fet cap notificació, i ja han passat els tres mesos que tenien per fer-ho.

Laia Estrada, la Consellera de la CUP, ha explicat que així es posava punt  final a tot un procés de “vendetta contra ella i el seu partit.” A més ha assegurat que és una victòria en tota regla, i en gran part gràcies a la gent. Ha volgut deixar molt clar que l’intent de cessar-la era molt greu. Estrada creu que “aquesta victòria demostra que hi ha una alternativa a la manera de fer d’aquesta ciutat.”

Amb tot plegat des de la CUP demanen responsabilitats a l’alcalde de la ciutat, Josep Fèlix Ballesteros. Volen que “donin la cara”, ja que consideren que “intenta fer veure que no ha passat res.” Creuen que si el tema no depenia de l’alcalde, sinó dels serveis jurídics com ha afirmat en diverses ocasions, Ballesteros, hauria de depurar responsabilitats.

PUBLICITAT