17 ajuts de l’ACA facilitaran l’abastament d’aigua a les comarques de Tarragona

Fins a 17 actuacions emmarcades en els ajuts de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) beneficiaran enguany a les comarques de Tarragona. El transport d’aigua en camions cisterna i l’execució d’obres d’emergència vinculades al subministrament i gestió de l’aigua davant la situació de sequera són les que s’inclouen en aquestes mesures.

PUBLICITAT

En total, l’ACA destina enguany 1,3 milions d’euros a través d’una seixantena d’ajuts arreu de Catalunya. Més enllà de les 17 de Tarragona, 20 repercutiran a la província de Lleida i 19 a la de Barcelona, mentre que tan sols 3 seran necessàries a Girona.

Per tipologies, 38 dels ajuts s’han destinat a cofinançar el transport d’aigua en camions cisterna, 13 per a l’execució d’actuacions d’emergència i les 8 restants en casos on s’han subvencionat els dos tipus de manera conjunta. Els ajuts oscil·len entre el 30 i el 95% del cost total, en funció de la població censada, amb un límit de 100.000 euros.

L’ACA, ja entre 2022 i 2023, va atorgar quatre línies d’ajuts d’aquesta tipologia, amb una aportació total superior als 4 milions d’euros i donant un total de 213 subvencions. Mentre que des que es va activar el Pla de Sequera, el mes de setembre de 2021, l’ens ha destinat un total de 189 milions d’euros a través de línies d’ajuts amb l’objectiu de garantir l’abastament.

PUBLICITAT