4.430 nous alumnes assignats a la URV, que estabilitza la demanda d’accés

Un total de 5.125 futurs universitaris han escollit estudiar a la Universitat Rovira i Virgili (URV) en primera preferència, la qual cosa representa 1,38 sol·licituds per cada plaça de nou accés que ofereix el centre, en total 3.725 places. 4.430 d’aquests alumnes han estat assignats a la URV per al proper curs 2024-25. És una xifra molt similar a la del curs 2023-24, quan els alumnes assignats van ser 4.411.

PUBLICITAT

El nombre de places assignades és superior a les disponibles en aquest primer procés perquè no s’arriben a matricular tots els alumnes i en les següents assignacions es produeixen moviments entre graus i universitats. S’estabilitza així la demanda per accedir a la Universitat després de la recuperació que es va iniciar el curs 2018-19, com ho està fent a tot el sistema universitari català. Són 57.401 els estudiants preinscrits a tot el sistema a Catalunya en la convocatòria de juny, 138 més que el curs passat.

Amb aquestes assignacions es defineixen les notes de tall dels graus. A la URV el de Medicina i el doble grau en Bioquímica i Biologia Molecular i en Biotecnologia són els dos ensenyaments per als quals cal una nota de tall més alta per accedir-hi, superant el 12. Altres graus d’enginyeria, així com Infermeria i ADE i Finances es troben entre els deu primers.

D’altra banda, els estudis que els alumnes han sol·licitat majoritàriament a la URV continuen sent de l’àmbit de la salut: en primer lloc Medicina, en segon lloc Infermeria i en tercer lloc Psicologia. Ara, a partir d’aquest divendres i fins al 17 de juliol, els estudiants de primer curs a qui ja s’ha assignat plaça en primera preferència podran fer la matrícula a la URV.

PUBLICITAT