6.700 persones han votat per correu a la demarcació de Tarragona

6.700 persones han exercit ja el seu vot a la demarcació de Tarragona. Es tracta d’aquells que ho han fet per correu i que ja han fet ús del seu dret a través d’un mètode que permet votar als individus que no tenen la possibilitat de fer-ho presencialment durant la jornada electoral, per qualsevol motiu. Més de 72.000 persones han votat per correu a Catalunya en aquestes eleccions municipals. Són 20.000 menys que en les anteriors, el 2019. En aquella ocasió coincidien amb les eleccions europees.

PUBLICITAT

Aquest dijous va acabar el termini perquè les persones que volien votar per correu entreguessin el seu vot a les oficines corresponents, després que la junta electoral ho allargués un dia més, ja que inicialment el dia límit escollit era dimecres. La petició l’havien demanada unes 80.000 persones, però prop de 8.000 que van recollir la documentació no han dipositat el seu vot.

A la província de Tarragona més de 6.200 persones han solicitat aquesta opció presencialment i, aproximadament, mig miler més ho ha fet de manera telemàtica, situant la província en segon lloc després de Barcelona pel que fa a xifres de vots per correu. Barcelona és on més vots per correu s’han emès amb uns 54.000, seguida de Tarragona amb els 6.700, Girona amb 5.800 i, per últim, Lleida amb 5.500.

PUBLICITAT