A. Pérez: “Hem d’aprendre a reparar coses, i deixar de comprar-usar-llençar”

Una important majoria de la població té per costum llençar bona part dels objectius quan donen el mínim problema i comprar-ne de nous. És una tendència habitual en la cultura comercial capitalista de la qual estem rodejats. Des de la Biblioteca de les Coses de Tarragona, ubicada al barri de Sant Salvador, tenen el clar objectiu d’incentivar un canvi en aquesta idea per frenar la quantitat de residus que es genera.

PUBLICITAT

És un espai on es comparteixen objectes d’ús quotidià. Els socis poden agafar prestades les coses que s’hi troben i retornar-les quan n’han fet ús, afavorint així el moviment i reutiltzació d’elements que sovint no tenen un ús regular i, moltes vegades, queden oblidats o es llencen quan no cal.

Amanda Pérez, coordinadora de la Biblioteca de les coses, té clar que cal tallar la tendència de comprar-usar-llençar, i considera fonamental ser capaços de reparar objectes quan sigui possible, malgrat que pugui resultar menys còmode i senzill.

Pérez deixa clar que aquest és un dels molts objectius de la Biblioteca de les coses, que acumula ja, aproximadament, un centenar d’objectes disponibles per als seus socis, que paguen cinc euros per ser-ho. Anima a la ciutadania a sumar-s’hi, explica que, fins ara, els objectes més demandats són eines i crosses o cadires de rodes. A més, destaca que treballen per continuar creixent.

PUBLICITAT