ACAIP critica l’acord entre Justícia i altres sindicats que ha desconvocat la vaga de presons

El sindicat ACAIP ha criticat l’acord entre Justícia i UGT, CCOO, IAC-CATAC i la Intersindical que ha permès desconvocar la vaga general de presons prevista per aquest divendres. En una piulada a les xarxes socials, els han acusat d’actuar amb “nocturnitat i traïdoria” i ha avisat que ningú havia demanat un nou conveni laboral: “El que cal són dimissions i seguretat”, ha indicat.

PUBLICITAT

En un comunicat, la plataforma Marea Blava ha exigit la renúncia a la representació dels màxims responsables d’aquestes seccions per negociar “d’esquenes a la plantilla”. Coincidint amb l’inici de la campanya pel 12-M, treballadors penitenciaris han penjat cartells a ciutats catalanes amb el característic groc d’ERC en què s’hi llegeix ‘Esquerra ho esguerra tot’.

Aquestes crítiques arriben després que el Govern i els sindicats de presons UGT, CCOO, IAC-CATAC i Intersindical hagin arribat aquesta matinada de divendres a un acord que ha permès desconvocar les dues jornades de vaga previstes per aquest mateix divendres i pel proper 11 de maig. L’acord, segons ha informat Justícia, implica millores laborals i de seguretat en els treballadors penitenciaris per valor de 30 milions d’euros aproximadament. 

Els representants d’ACAIP han rebutjat aquesta mesura i han avisat que “un assassinat no pot ser silenciat amb un acord de millores laborals”. Així, s’han preguntat “on estan les dimissions?” i han lamentat que la vida i la seguretat dels que estan a les presons valguin tan poc. “La plantilla que estem en actiu i treballant mai canviarem la nostra seguretat per diners”, ha advertit el sindicat que ha valorat que “l’assassinat d’una companya no es mereix aquest tracte”.

PUBLICITAT