Accepta un any i mig de presó per abusar sexualment d’una familiar menor d’edat a Batea

Un home ha acceptat un any i mig de presó per abusar sexualment de la seva cunyada l’agost del 2012 a Batea (Terra Alta), quan la noia tenia quinze anys. Inicialment, l’individu afrontava una petició de 7 anys i mig de presó, però el fet que els abusos es produïssin fa gairebé nou anys i encara no s’haguessin jutjat ha permès rebaixar-li la pena en dos graus. Dimarts el ministeri públic i la defensa van segellar un acord de conformitat a l’Audiència de Tarragona pel qual s’aprecia una circumstància atenuant molt qualificada de dilacions indegudes. El pacte estableix que el processat no es podrà apropar a menys de 300 metres de la noia ni comunicar-se amb ella durant tres anys i que abonarà 20.000 euros en concepte de responsabilitat civil.

PUBLICITAT

Segons l’escrit de conformitat, el processat, de 21 anys, es trobava a la piscina de Maella (Baix Aragó) amb la parella i amb la germana d’aquesta, que tenia 15 anys. En un moment que el noi va quedar-se amb la menor dins l’aigua, sobre les cinc de la tarda, va començar a fregar el cos amb el de la noia, fins que una senyora que es trobava a la piscina va recriminar-li la seva actitud.

Cap a les sis de la tarda, l’acusat va demanar a la menor que l’acompanyés en cotxe fins a Batea per mirar el clor de la piscina de casa seva. Durant el trajecte, tots dos van fumar uns porros de marihuana que el noi portava i, quan van arribar al domicili, van aparcar el cotxe al garatge, ell va començar a despullar-la i van quedar-se els dos completament nus.

La menor es trobava “totalment bloquejada” davant la situació i va preguntar al noi “que què feia”, sense obtenir cap resposta. Tot seguit, ell va dir-li que pugessin a casa i ella hi va accedir. Van entrar a un dormitori de l’habitatge i allà ell va començar a tocar el cos de la noia, va tombar-la al llit, va posar-se damunt seu i va introduir-li el penis a la vagina.

Segons el relat dels fets, la menor es va queixar perquè li feia mal i va intentar apartar el noi posant-li les mans sobre el maluc, sense aconseguir-ho. A més, el noi va dir-li que això sempre passava la primera vegada. Quan van acabar, el noi va advertir la menor que no expliqués res, van dutxar-se plegats i van tornar plegats cap a la piscina de Maella.

L’acord de conformitat planteja condemnar el processat a 1 any i mig de presó per un delicte d’abús sexual -en la redacció anterior a la reforma del Codi Penal-. Això sí, li aplica la circumstància atenuant molt qualificada de dilacions indegudes perquè la causa es va incoar el 16 d’agost de 2012.

De la seva banda, la víctima va requerir un seguiment de suport psicològic i s’ha acordat que el noi no pugui apropar-se a menys de 300 metres de la noia ni comunicar-se amb ella durant tres anys. En cas que el tribunal li suspengui la pena, l’acusat es compromet a pagar abans de sis mesos 20.000 euros en concepte de responsabilitat civil pel dany moral i el perjudici psíquic causats i per un eventual pagament de les costes judicials.

PUBLICITAT