Administracions i gestors ferroviaris reben carbó per les deficitàries R-16 i R-15

Tot i el suport aconseguit amb la campanya ‘Hem perdut el tren’ que han impulsat Trens Dignes i Diàspora Ebrenca, no hi ha hagut millores durant el 2022 i les Terres de l’Ebre continuen sense tenir trens ràpids que enllacin amb Tarragona i Barcelona.

PUBLICITAT

Fa tres anys que l’Euromed no s’atura a l’estació de l’Aldea i el tren Avant amb què es volia compensar aquest greuge va funcionar molt poc temps. Un patge ha portat carbó a les portes de l’estació de l’Aldea (Baix Ebre) per reivindicar aquests serveis ferroviaris i també denunciar les deficiències i retards de les línies ebrenques R-15 i R-16. “El 2023 ha de ser l’any dels trens a les Terres de l’Ebre i no entendríem que fos d’una altra manera”, ha dit Josep Sabaté, portaveu de Diàspora.

Les dues plataformes han aconseguit que nombroses entitats territorials donin suport a les seves demandes. S’han adherit a la campanya organitzacions com la Cambra de Comerç, ADEDE (Associació de Dones Empresàries, Directives i Emprenedores de les Terres de l’Ebre) i la Inter col·legial de Col·legis Professionals de les Terres de l’Ebre, en l’àmbit empresarial i professional.

També han donat el seu suport CCOO, UGT, USOC, CGT, USTEC, CATAC i IAC; mentre que en l’àmbit han comptat amb la Plataforma per la Defensa del Transport Públic (PTP), la Plataforma en Defensa de l’Ebre, la Plataforma per un nou Hospital, Vaga Feminista, Òmnium Cultural o LGBTebre. Finalment, també s’ha treballat amb la Càtedra d’Economia Local i Regional de la Universitat Rovira i Virgili (URV).

PUBLICITAT