Afectacions en trens d’Alta Velocitat per un robatori de cable de fibra a l’Arboç

La línia d’Alta Velocitat entre Figueres i l’Arboç es troba interrompuda des de primera hora del matí. Segons informa Adif, el motiu és pel robatori d’uns 600 metres de cable de fibra òptica i de senyalització entre L’Arboç i la Pobla de Montornès.

PUBLICITAT

Per aquest motiu, els trens d’Alta Velocitat i Llarga Distància amb pas per aquest tram, de moment, no hi podran circular. Protecció Civil ha activat la prealerta del pla Ferrocat. Els fets han estat comunicats als Mossos d’Esquadra.

Els fets han ocorregut cap a les 02.30 s’han detectat afectacions a les comunicacions, senyalització, sistemes de telecomandament d’energia, detectors de caigudes d’objectes i altres dispositius de seguretat entre L’Arboç i Figueres-Vilafant. Tècnics d’Adif s’han desplaçat fins a diferents punts del trajecte i han detectat diversos talls de cable de fibra òptica a les dues vies en un tram d’uns 200 metres a l’entorn del punt quilomètric 545. Actualment, es troben treballant per resoldre la incidència abans possible.

La primera previsió és que a mig matí es pugui reprendre de forma progressiva la circulació.

Mentre duri la incidència, els trens de la companyia Ouigo s’ajornaran fins que es pugu cobrir el trajecte Puerta de Atocha-Camp de Tarragona.

Per la seva banda, fonts de Renfe han assenyalat que els viatgers de Figueres i Girona cap a Barcelona han estat dirigits cap a trens de Rodalies.

PUBLICITAT