Alcover tornarà a tenir piscina descoberta

És el projecte estrella de la legislatura i la principal inversió del pressupost municipal

Alcover tindrà una nova piscina descoberta l’estiu vinent. L’Ajuntament aprova el pressupost municipal i el futur equipament, amb un cost de 700.000 euros, és la principal inversió. El municipi ja té una piscina climatitzada, però no en disposa d’una exterior. N’havia tingut una fa anys enrere, però era obsoleta i deficitària i es va tancar. Des d’aleshores, la demanda de tornar a tenir una piscina descoberta pública ha estat recorrent en un municipi que precisament acaba d’arribar al seu màxim històric de població, amb més de 5.300 veïns censats.

Pla general d'un parc infantil a Alcover (Alt Camp) on s'hi construirà la nova piscina municipal, al costat de les actuals piscines cobertes. Imatge publicada el desembre del 2021. (Horitzontal)
PUBLICITAT

La nova piscina, un dels projectes estrella de la legislatura, “serà molt lúdica i amb una forma poc convencional”, avança l’alcalde Robert Figueras. El projecte està a licitació fins al dia 13 a fi que l’obra es pugui començar a executar a principis d’any. És un projecte subvencionat a través del del Pla Únic d’Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) -250.000 euros- i del Pla d’Acció Municipal (PAM) i de la Diputació de Tarragona -442.000 euros. L’import restant es finança amb recursos propis de l’Ajuntament.

La nova piscina es construirà just on ara hi ha un parc infantil, que es traslladarà a una altra ubicació. De fet, ambdues piscines estaran connectades. Amb el pressupost també està previst adaptar les actuals instal·lacions i construir quatre aules per fer-hi activitats dirigides.

L’alcalde avança a l’ACN que, com que els alcoverencs ja poden anar a nedar a la piscina coberta -que és de dimensions olímpiques-, la de l’exterior es planteja amb una altra finalitat. “Completament lúdica” i una forma “més diferent”, diu l’alcalde. Imitarà una platja, tindrà jacuzzi i disposarà d’una àrea de parc aquàtic infantil amb una petita piscina on el nivell de l’aigua no superarà els 10 centímetres.

PUBLICITAT