Aprovada la rehabilitació del baluard de Sant Climent per un nou espai verd

La Comissió de Patrimoni de la Generalitat ha aprovat aquest dimecres la rehabilitació del baluard de Sant Climent, ubicat a l’antic solar de l’Hostal del Sol, al passeig de Sant Antoni de Tarragona.

PUBLICITAT

L’Ajuntament ha celebrat el primer pas administratiu per donar llum verda al projecte d’enjardinament i arranjament d’aquest espai i del monument, que permetrà la creació d’un nou espai verd al municipi. “S’ha fet una tasca molt acurada per guanyar aquest espai a la ciutat i convertir-lo en un mirador excepcional”, ha afirmat la consellera de Parcs i Jardins, Elvira Vidal.

L’actuació s’entén com una continuïtat des del parc de la Diputació de Tarragona, passant pel passeig, amb les pèrgoles i finalitzant en aquest punt.

El baluard de Sant Climent és un monument declarat Bé Cultural d’Interés Nacional (BCIN) i es va construir durant el segle XVII per tal de reforçar les muralles romanes i medievals de Tarragona. Després de la Guerra del Francès, el baluard va quedar inservible; però forma part del conjunt d’altres fortins de la ciutat, símbol d’un moment de setge en la història de la ciutat de Tarragona.

PUBLICITAT