Bic Graphic anuncia un ERO que afectarà 52 treballadors de la planta de Tarragona

Bic Graphic Europe, empresa dedicada a la comercialització i impressió de productes promocionals, ha anunciat aquest dilluns la voluntat d’aplicar un Expedient de Regulació d’Ocupació (ERO) a 52 treballadors de la planta de Tarragona “per causes productives i organitzatives”.

PUBLICITAT

En un comunicat, la multinacional explica que ja ha comunicat els seus plans de “reestructuració” al comitè d’empresa. De fet, justifica que el procés d’ajust del 20% de la plantilla de la fàbrica tarragonina té com a objectiu poder fer front “a la forta disminució del negoci”.

L’any 2017 Bic ja va aplicar un ERO que va suposar l’acomiadament d’un centenar d’empleats a Tarragona. Així doncs, l’empresa assenyala que la mesura respon a una decisió estratègica del grup. Tot plegat perquè vol dimensionar la plantilla de les seves unitats productives per tal d’ajustar-les a la situació de “crisi econòmica global”.

Bic assegura que ha patit “un important descens del negoci” i que impulsa una reestructuració en tots els països on opera amb la intenció de “salvaguardar l’estructura productiva i assegurar un posicionament adequat quan s’iniciï la recuperació”.

Bic Graphic manifesta que té la voluntat “d’atenuar en la mesura del possible” l’impacte de la reestructuració sobre l’ocupació, però defensa que aquesta mesura és imprescindible per a assegurar la seva viabilitat a mitjà i llarg termini.

La multinacional garanteix que durant el període de consultes del procediment tractarà amb els representants dels treballadors les possibilitats de “mitigar en la mesura del possible les conseqüències d’aquesta difícil decisió”.

Malgrat tot, el grup Bic subratlla que seguirà mantenint els seus vincles amb Tarragona, on fa més de 50 anys que està implantada. La firma és líder mundial en articles de papereria, encenedors i maquinetes d’afaitar, i té implantació en més de 160 països d’arreu del món. L’any 2020 Bic va registrar unes vendes netes de 1.627,9 milions d’euros, segons informa l’empresa.

L’any 2017 la factoria tarragonina va ser objecte d’un altre ERO que va suposar l’acomiadament d’un centenar d’empleats. Finalment, a mitjans 2018, Bic Graphic va invertir 1,5 MEUR en una reordenació de la maquinària amb l’objectiu de guanyar en eficiència i competitivitat a les instal·lacions.

PUBLICITAT