Castellers de Lleida també declina participar a les Decennals de Valls

Els responsables de la colla consideren que és "el més adient i segur" atesa la situació sanitària

Castellers de Lleida ha anunciat que tampoc participarà a les Decennals de Valls, com ja ho han fet els darrers dies diverses colles d’arreu de Catalunya. En un comunicat, Castellers de Lleida afirma que les dades que s’han observat de la pandèmia fan creure que “el més adient i segur” per als membres de la colla és “no assistir a l’actuació castellera”. La colla admet que la decisió no ha estat “fàcil de prendre” perquè es tracta d’una de les cites “més esperades” pel grup. Els de Lleida segueixen, així, el protocol emès per la Coordinadora de Colles Castelleres (CCC), que recomana no assajar ni assistir a les Decennals.

PUBLICITAT

La colla de Lleida és l’última a afegir-se a un degoteig de renúncies com les que ja han fet els Castellers de Sant Cugat, els Nens del Vendrell i els Marrecs de Salt o les dels Castellers de Sants, Altafulla i Santpedor, els Bordegassos de Vilanova, els Minyons de Terrassa i els Capgrossos de Mataró.

En canvi, Castellers de Sabadell ha indicat que l’actuació de les Decennals és “molt simbòlica i important” per a molts membres de la colla. Els de Sabadell justifiquen que la trobada ha estat aprovada pel Departament de Salut i que l’Ajuntament de Valls ha preparat un protocol “on es respecten les mesures sanitàries per fer-la segura” . Per aquest motiu, hi volen aportar el seu “granet de sorra”.

En tot cas, conscients que la situació és “complicada”, encara no estan en condicions de concretar el nombre de membres que hi aniran, “sigui per precaució o perquè estiguin confinats”.

“Farem el que puguem encara que tan sols sigui un pilar però per nosaltres el més important és formar part d’aquesta trobada i representar la nostra ciutat i la nostra colla a les decennals 2021+1”, clouen.

PUBLICITAT