CODITA adverteix del perill que els membres de les meses es treguin els EPIS

El Col·legi Oficial d’Infermeres i Infermers de Tarragona alerta que els membres de les meses puguin treure els EPIS. Des del CODITA adverteixen que treure’s l’equip requereix de coneixements que difícilment adquiriran els membres de les meses electorals per a les propers eleccions del 14 de febrer.

PUBLICITAT

De fet, des del Col·legi és conscient de la dificultat de proveir a tots els col·legis electorals dels sanitaris necessaris per oferir ajuda per treure’s un EPI. Alhora, però consideren insuficient que els membres de les taules només rebin una formació a través d’un vídeo tutorial poques hores abans de constituir-se les meses.

Tot i això, també entenen que és insuficient que sigui un responsable de seguretat sanitària (no d’un personal sanitari), que també haurà rebut formació, qui ajudi a les persones que estiguin a les taules electorals en la franja horària de 7 a 8 del vespre a treure’s l’EPI.

Cal recordar que per treure’s un Equip de Protecció Individual s’ha de seguir tot un protocol que té com a principal objectiu que no es toqui la part externa mentre es treu, ja que pot està potencialment contaminada.

De fet, els passos a seguir son: en primer lloc s’ha de treure el segon parell de guants, seguidament s’ha de treure la granota de dalt a baix girant-la sobre si mateixa pel cos, mànigues i camals i llavors treure’s el primer parell de guants des del puny i girant-los sobre si mateixos.

Després, cal posar-se un nou parell de guants i treure’s per aquest ordre: pantalla facial, ulleres i mascareta, i en acabat els guants. Finalment, cal fer la neteja de mans amb gel hidroalcohòlic.

Per tot això, CODITA demana que el Govern garanteixi que es mantenen les mesures d’autoprotecció i que s’estableixin plans exhaustius per a garantir la seguretat dels membres de les meses electorals. Afegeixen que els treballadors i treballadores dels centres de votació i per a la ciutadania que exerceixi el seu dret al vot el proper 14 de febrer.

N’hi haurà entre 3.000 i 5.000. Es calcula que mínim un per col·legi electoral, s’encarregarà a més d’ajudar a treure’s l’EPI als membres de la taula, a organitzar i controlar l’accés ordenat, assegurar les distàncies de seguretat, l’ús correcte de la mascareta i la neteja de les mans.

PUBLICITAT