Constantí es reivindica culturalment amb l’efemèride del trasllat del braç de Santa Tecla

El braç de Santa Tecla ha tornat a Constantí en el marc de les celebracions de commemoració dels 700 anys del seu trasllat a Tarragona. Aquest dissabte se celebra una professó amb part del seguici festiu tarragoní i constantinenc. Segons un dels organitzadors de la festa, Oriol Nicolau, es tracta d’un fet excepcional que representarà el vincle entre els dos municipis i mostrarà el potencial cultural del poble. “És una forma de reivindicar que Santa Tecla també és una mica nostra”, ha assegurat Nicolau. Fins al migdia, el casal parroquial del poble exposa la relíquia, que ha estat visitada per un degoteig de persones. Tot i que l’efemèride es va produir l’any passat, la pandèmia va obligar a posposar els actes de celebració.

PUBLICITAT

El braç de Santa Tecla, procedent d’Armènia, va arribar a Tarragona en solemne processó el 17 de maig de 1321. És la data en què es va celebrar el trasllat de la relíquia des de Constantí, on va ser custodiada durant mesos. En aquella ocasió, hi van participar dues entitats que avui en dia continuen actives: el Gremi de Marejants i el Gremi de Pagesos. En aquesta ocasió, bona part del seguici festiu de Tarragona i del seguici popular de Constantí sortiran al carrer per rememorar l’efemèride.

Els actes de commemoració dels 700 anys de trasllat del braç de Santa Tecla a Tarragona s’han concentrat en els dos caps de setmana previs al 17 de maig i han comptat amb un pressupost aproximat de 35.000 euros. D’aquests, uns 10.000 euros s’han destinat a la professó d’aquest dissabte a la tarda.

PUBLICITAT