Dàmaris Gelabert enceta la gira de comiat al Teatre Fortuny

L’artista Dàmaris Gelabert ha encetat aquest dissabte la gira de comiat d’una carrera de 25 anys dedicats a la música infantil en català. El Teatre Fortuny de Reus ha estat la primera parada de “La gira dels 25”, amb la qual Gelabert farà un punt i a part als concerts en directe. Ara bé, Gelabert ja ha avançat que continuarà dedicant-se a la producció i composició musical. Segons l’artista, les cançons infantils en català són la “millor eina pedagògica que hi ha per transmetre la llengua i els valors”. El públic familiar present al teatre reusenc ha cantat a l’uníson les cançons de l’artista i la The Grow up singing band, que acompanyarà Gelabert en festivals com el de Cap Roig, el Magnífic Fest de Lleida o el Ressons Penedès.

PUBLICITAT

Els grans èxits de l’artista i la celebració del quart de segle de la seva carrera són el fil conductor de l’espectacle de poc més d’una hora que fomenta la interacció dels espectadors. Gelabert afirma que serà una gira “molt especial i bonica”, amb un espectacle pensat per sorprendre al públic familiar amb deu músics sobre l’escenari. Al llarg d’aquestes actuacions, l’artista també pretén retrobar-se amb infants i adolescents que han crescut amb la seva música per cantar les cançons de la seva infància.

La promoció de la música infantil en català és un dels altres aspectes que diferencien l’aposta de Gelabert. Des del Masroig, el Sergi Perich i la seva filla Tanit, han posat èmfasi en la importància de tenir recursos musicals en català per mantenir la llengua. L’aposta del català en la música va ser present des dels inicis de Gelabert, qui ha assegurat que “trobava a faltar” cançons catalanes infantils quan exercia de professora.

PUBLICITAT