Declaren les víctimes dels suposats abusos sexuals a l’escola Baltasar Segú de Valls

Aquest dilluns han declarat a l’Audiència de Tarragona les víctimes de suposats abusos sexuals per part d’un professor de l’escola Baltasar Segú de Valls (Alt Camp), que s’haurien produït en les dècades dels vuitanta i noranta.

Pla contrapicat de la façana d'entrada a l'Audiència de Tarragona, amb el rètol de 'Palau de Justícia' i les banderes espanyola i catalana. Imatge del 30 de maig del 2016. (Horitzontal)
PUBLICITAT

Han estat citades les cinc víctimes que a finals de novembre van denunciar el cas als Mossos d’Esquadra, així com dues professores del centre educatiu vallenc que han declarat com a testimonis dels fets. L’advocada Maria Granja, que porta la defensa de quatre de les cinc víctimes, espera que sigui un judici ràpid, que “no es dilati en el temps” i que permeti a les víctimes “refer la seva vida”. La setmana vinent està previst que declari el presumpte autor dels fets.

“Les víctimes només volen que es faci una mica de justícia i poder refer-se de la situació que van viure quan eren uns nens”, ha remarcat l’advocada Maria Granja. La lletrada es mostra satisfeta de com ha evolucionat la jornada d’aquest dilluns a l’Audiència de Tarragona i ha assegurat que ella i el seu equip estan pendents de veure què passa la setmana vinent, quan s’espera que comparegui el presumpte autor dels fets.

L’advocada no descarta que el professor no comparegui davant del jutge, basant-se en les informacions que li arriben sobre el seu possible estat de salut. En qualsevol cas, Granja assegura que, fins al moment, es tracta “només de rumors” i que no li consta que s’hagi presentat cap certificat mèdic que ho corrobori.

PUBLICITAT