Detingut un home al Baix Camp per furts a l’autopista amb el mètode ‘punxarodes’

Va fer-se amb un botí de més de 12.000 euros

Els Mossos van detenir dimarts un home de 47 anys especialitzat en furts a l’autopista amb el mètode ‘punxarodes’. El detingut és veí de l’Hospitalet de l’Infant i se l’acusa de quatre delictes de furt i conduir sense tenir el permís.

Pla general del peatge de l'AP-7 a la Jonquera, per on quasi només passen tràilers. Foto publicada el 27 de març del 2020 (horitzontal)
PUBLICITAT

El primer fet va tenir lloc el 17 de setembre a l’AP-7 a l’altura de Salou, quan va apropar-se a la víctima per alertar-li que tenia un problema mecànic. Quan aquesta va baixar del cotxe per fer les comprovacions, va adonar-se que li havien sostret la bossa de mà. L’arrestat es va emportar prop de 9.000 euros. Es calcula que el total dels objectes i diners sostrets en els furts supera els 12.000 euros.

El segon furt va tenir lloc un dia després a la mateixa via però a l’altura de Reus. En aquest cas, el detingut va avisar la conductora d’un altre vehicle d’una avaria motriu i aquesta es va aturar al voral de l’autopista. La víctima va dirigir-se amb l’home per comprovar l’estat dels pneumàtics i aquest va aprofitar per sostreure dues bosses de mà de l’interior del vehicle i fugir. El botí tenia un valor de 825 euros.

Acte seguit, el lladre va dirigir-se a la C-31, a l’altura de Viladecans (Barcelonès), per cometre el tercer dels robatoris. En aquest cas, va sostreure objectes valorats en 1.048 euros. L’últim dels furts el va consumar el 5 de novembre a l’AP-7, al seu pas per la localitat d’Amposta (Montsià). El lladre va aconseguir sostreure diversos objectes valorats en 1.418 euros.

El detingut, amb nombrosos antecedents policials per delictes patrimonials, va passar aquest dimecres a disposició judicial davant del jutjat en funcions de guàrdia de Reus. El jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs i una ordre de no apropament a tota l’AP-7 a nivell estatal.

PUBLICITAT