Detingut un home per quatre robatoris amb violència i intimidació a menors

Els Mossos d’Esquadra del Vendrell han detingut aquest diumenge a Albinyana (Baix Penedès) un home de 38 anys per quatre delictes de robatori amb violència, un delicte de robatori amb força a domicili i un delicte de detenció il·legal. Els fets van tenir lloc entre el 8 de juliol i el 5 d’agost a les localitats de Santa Oliva i el Vendrell on un únic autor va cometre un seguit de robatoris amb violència i intimidació a menors d’edat per sostreure’ls telèfons mòbils i patinets elèctrics.

PUBLICITAT

El modus operandi del lladre consistia en seleccionar les víctimes i, una vegada els feia creure que tenia una urgència i que no disposava de telèfon mòbil, els demanava que li deixessin fer una trucada. Davant la negativa i desconfiança de les víctimes, l’autor no dubtava en exercir intimidació i amenaces físiques si no li deixaven fer la trucada. Un cop la víctima accedia, l’autor aprofitava l’ocasió per sostreure el mòbil o el patinet elèctric i marxar.

Els investigadors van poder comprovar que a mesura que tenia èxit en els seus robatoris el detingut anava incrementant el seu nivell de violència, fins al punt que en un dels robatoris va retenir a la víctima més de quaranta-cinc minuts i la va obligar a passar per diferents comerços per intentar retirar diners de la targeta de crèdit del menor.

En aquest sentit, els menors es van mostrar en tots els casos especialment intimidats per la rellevant diferència d’edat de l’atracador, per la seva accentuada i innecessària agressivitat i perquè l’autor semblava actuar sota els efectes de les drogues o del síndrome d’abstinència.

PUBLICITAT