Detinguts dos lladres multireincidents per cinc robatoris amb força a Salou

Els Mossos d’Esquadra han detingut aquest dijous al matí a Salou (Tarragonès) dos homes per cometre cinc robatoris amb força en cinc domicilis del municipi. Els arrestats, de 36 i 40 anys, utilitzaven la tècnica del “bec de lloro” i sempre forçaven amb una eina els bombins de les portes d’entrada.

PUBLICITAT

Els robatoris els feien als capvespres, aprofitant que no hi eren els seus propietaris. En totes les ocasions, van escollir grans zones residencials formades per molts apartaments, on la majoria d’immobles eren segones residències. Els detinguts, amb nombrosos antecedents policials per delictes patrimonials, passaran aquest dissabte a disposició judicial davant del jutjat en funcions de guàrdia de Tarragona.

La investigació policial es va iniciar arran del primer cas que es va produir a finals del mes de gener en un apartament del municipi de Salou. A partir d’aquest fet, els detinguts van cometre quatre robatoris més en la mateixa localitat amb un modus operandi molt similar. Els homes actuaven durant la franja horària més propera al capvespre i aprofitaven l’absència dels propietaris, així com la foscor per evitar ser detectats per veïns i la policia.

De la investigació també es desprèn que trucaven al timbre de les portes dels pisos seleccionats i, un cop s’asseguraven que no hi havia ningú, forçaven el bombí de la porta d’accés amb una eina mitjançant la tècnica del “bec de lloro”. Els presumptes lladres robaven televisors i diferents objectes electrònics amb l’objectiu de vendre’ls fàcilment al mercat il·legal.

PUBLICITAT