Dilluns s’alliberarà un grup de tortugues nascudes l’any passat al Miracle

El proper dilluns 5 de setembre a les 17.30 a la zona central de la platja del Miracle, s’alliberarà un grup de tortugues marines nascudes l’any passat. L’acte públic d’alliberament està organitzat per la Fundació per a la Conservació i Recuperació d’Animals Marins CRAM, amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona i l’Ajuntament de Tarragona. 

PUBLICITAT

L’acte començarà a les 17.30 a la platja del Miracle de Tarragona on es podrà visitar una petita exposició sobre les tortugues marines i, en concret, aprendre més sobre el procés de nidificació.  

A les 18.00 h començarà una activitat educativa al semicercle on aprendrem què hem de fer en el cas de trobar-nos amb una tortuga marina fent un niu a la platja i aprendrem la feina que realitza el CRAM en aquests fets tant insòlits i cada vegada més freqüents a les nostres platges. I, per últim, l’alliberament de les tortugues començarà a les 18.30 h. 

Les tortugues reintroduïdes pertanyen al niu que va haver-hi a la mateixa platja l’estiu passat. Aquests exemplars han participat en un programa anomenat Head-Starting, que consisteix en la cria en captivitat temporal fins que les cries aconsegueixen un pes i grandària òptima que afavoreixi la seva supervivència després de la seva reintroducció en el medi natural, i contribuir així a la conservació de l’espècie i a l’estudi d’aquests fets insòlits cada vegada més freqüents en les nostres costes. Han participat en el projecte CT BETA de la Universitat de Vic, Fundació Oceanogràfic de València, LIMIA i Palma Aquarium, emmarcat en el programa Santander for the Seas de Fundació Banco Santander. 

Els nens i nenes entre 6 i 12 anys podran accedir a partir de les 17.30 a la zona infantil del semicercle, per poder participar de l’activitat educativa i tenir millor visibilitat durant l’alliberament. Per poder accedir-hi hauran d’identificar-se a la carpa d’informació per recollir la polsera identificativa. Únicament hi haurà 250 places i es repartiran fins esgotar existències. 

A l’acte d’alliberament hi assistiran l’alcalde Pau Ricomà i la consellera de Medi Ambient Eva Miguel. En finalitzar l’acte, faran declaracions als periodistes que ho vulguin.  

Adjuntem plànol de la situació de la zona per premsa a la platja del Miracle.  

PUBLICITAT