Dubtes entre les colles castelleres sobre la participació a les Decennals de Valls

Algunes formacions decidiran en els propers dies com encaren l'inici de temporada

La participació de les colles del Camp de Tarragona a la gran trobada prevista en el marc de les festes Decennals de Valls és una incògnita. A excepció de les dues colles vallenques, la situació actual de la pandèmia fa que les formacions dubtin d’anar-hi o en quines condicions fer-ho.

Pla general de l'actuació de 10.000 castellers de tots els Països Catalans actuant simultàniament a Valls a la Font de la Manxa, al costat del monument dels castells, en les Decennals del 2011, en una imatge d'arxiu.
PUBLICITAT

De moment, els assajos estan aturats a falta de poc més de quinze dies per la cita. Xiquets de Tarragona, Colla Jove de Tarragona, Xiquets de Reus, Nens del Vendrell o Castellers de Sant Pere i Sant Pau decidiran en els propers dies si van a les Decennals. Els Xiquets del Serrallo són, de moment, els únics que tenen clar que hi participaran, si bé apunten que tan sols faran un pilar. Tot i això, Nil Martínez, cocap de colla, exposa que no assajaran fins el 21 de gener. “Tècnicament no podem portar un castell amb dos assajos”, indica, i remarca que el principal és garantir “la salut de la gent de la colla”.

Per la seva banda, el cap de colla dels Castellers de Sant Pere i Sant Pau, David Lobo, ha comentat que estan debatent internament. A més, ha explicat que decidiran la setmana vinent quina posició adopten. No obstant, ha avançat que veu molt complicat poder fer dos castells i un pilar sense haver pogut assajar. “D’entrada no hi renunciem, però veurem si fem només un pilar o si es pot fer una adaptació de la proposta” de diada plantejada des de Valls, indica.

Pel que fa als Xiquets de Tarragona, de moment no reiniciaran els assajos i la participació a les Decennals tampoc és clara. La situació és molt similar a la de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, que aquest diumenge podrien abordar la qüestió en una assemblea. Per ara, tampoc assagen. I en el mateix escenari hi ha els Xiquets de Reus. La seva presidenta, Eva Oliva, ha apuntat que ho decidiran la setmana que ve.

Finalment, els Nens del Vendrell no tornaran a assajar fins el 4 de març, si la situació sanitària ho permet. Jan Huguet, president de l’entitat, ha indicat que aquest dijous al vespre es reunirà la junta per valorar la situació. Un cop la tinguin clara, la comunicaran.

PUBLICITAT