Dues grans grues trauran de l’aigua l’Eleonora E

L’Eleonora E serà reflotat durant les pròximes setmanes en una maniobra de gran  complexitat que necessitarà de dues grans grues de 250 tones que treballaran des de  terra per completar el procés. Quan el veler sigui reflotat es portarà al dic sec del varador  del Serrallo. 

Eleonora E
PUBLICITAT

El pla aprovat per Capitania Marítima i que executarà l’empresa Ardentia, l’encarregada  de reflotar l’Eleonora E, consistiran en una combinació de globus de reflotament i dues  grues. Un cop el iot estigui adreçat, s’inspeccionaran els danys d’estribord, on es va  produir l’impacte, i un equip especialitzat realitzarà reparacions temporals sota l’aigua. En  tot moment, hi haurà mesures per contenir, absorbir i neutralitzar possibles materials  contaminants. 

Un cop dutes a terme les primeres reparacions, s’aixecarà l’embarcació fins que tota la  coberta principal estigui fora de l’aigua, tot seguit s’acabaran de reparar els danys  bombejant els compartiments inundats per recuperar la flotabilitat. 

Finalment, el iot serà remolcat a la drassana PTW de Tarragona en un recorregut de poc  menys de 800 metres que travessarà en diagonal la dàrsena de la Marina Port Tarraco.  L’empresa encarregada de l’operativa de reflotament d’Eleonora E preveu acabar tots els  procediments en 28 dies a partir de la data d’inici. Així doncs, en poc menys de quatre  setmanes, les 22 persones que estaran a càrrec de les operacions tenen previst deixar  tots els amarratges disponibles per tornar a fer operacions i acollir noves embarcacions  amb normalitat, dins de les instal·lacions de la Marina Port Tarraco.

PUBLICITAT