Un 18% de víctimes mortals es concentren a l’AP-7

El Servei Català de Trànsit (SCT) informa que des de l’1 de gener fins al 31 de maig d’enguany, 71 persones han mort en 63 accidents mortals a la xarxa viària interurbana de Catalunya. Durant el mateix període de l’any passat, van perdre la vida 46 persones en 44 accidents mortals. Fins al maig de 2019, abans de la pandèmia, van perdre la vida 69 persones en 66 sinistres mortals[1].

PUBLICITAT

Durant el mes de maig han mort 16 persones a les carreteres catalanes, una menys que al maig de l’any passat i una més si ho comparem amb maig de 2019, any de referència abans de la pandèmia. En aquest darrer mes, per tant, s’ha reduït el nombre de morts respecte el mes d’abril d’enguany, en què van morir 23 persones.

La via que ha concentrat més víctimes mortals durant aquests primers cinc mesos de l’any és l’AP-7, amb 13 morts (el 18% del total de 71) i manté una elevada sinistralitat respecte l’any passat (3 morts a l’AP-7 durant el mateix període) i respecte al 2019, abans de la pandèmia (4 morts a l’AP-7). Cal destacar que en alguns sinistres en aquesta autopista s’han produït diverses víctimes en un mateix accident. La segona via que registra més víctimes mortals enguany és la C-63, amb 4 persones mortes.

A Tarragona, la sinistralitat d’enguany també supera la sinistralitat registrada l’any passat en aquest període (12 morts) i la del 2019 (21 morts). El mes de maig ha estat el pitjor d’enguany a les carreteres tarragonines, amb 9 persones mortes. A més, dels 9 vianants morts a tot el territori, 5 han estat en aquesta demarcació

PUBLICITAT