El 61% de les persones ateses per la Creu Roja Tarragona han empitjorat la salut emocional per la pandèmia

El 61% de les persones ateses per la Creu Roja Tarragona en programes d’intervenció social han patit un empitjorament de la seva salut emocional a causa de la covid-19. Són dades facilitades per l’organització humanitària en el marc de l’informe ‘Observatori sobre l’impacte de la covid-19 en els col·lectius vulnerables’ fet a partir de 334 enquestes a usuaris. A més, un 11% de les persones enquestades han apuntat que a la seva llar han tingut algun membre directament pel virus. A nivell estatal, un 56,7% dels usuaris ha afirmat tenir un estat de salut regular, dolent o molt dolent, i un 35,2% ha assenyalat que ha empitjorat durant la pandèmia.

Creu Roja
Pla mitjà de dues tècniques de Creu Roja Tarragona posant el menjar en bosses de plàstic des del replà de casa del beneficiari, pero no entrar-hi com a mesura preventiva per la covid-19. Foto del 25 de març del 2020 (Horitzontal).
PUBLICITAT

Segons l’entitat, el 66% dels usuaris ha afirmat tenir algun problema emocional sempre o bona part del temps. Entre aquests problemes destaquen la preocupació (43,1%), la tristesa (28,9%) i la depressió (24,9%). En detectar aquestes afectacions, la Creu Roja ha engegat dos telèfons d’acompanyament psicoemocional a nivell estatal i català, mentre que a la demarcació s’ha engegat el projecte Unitat de Suport al Canvi per oferir acompanyament psicològic als usuaris.

PUBLICITAT