El bomber mort a la nuclear d’Ascó estava socorrent la resta de la brigada

CCOO convoca un minut de silenci per la mort del treballador davant les instal·lacions

El Consell de Seguretat Nuclear (CSN) ha rebut la notificació de la mort d’un bomber de la brigada contra incendis de la planta per part del titular de la central nuclear Ascó I. El treballador va morir aquest dimecres per la inhalació de diòxid de carboni arran d’una fuita a l’edifici elèctric. Segons la investigació, la víctima s’hauria desplaçat fins a la cota +35 d’aquest l’edifici per socórrer a la resta de companys de la brigada. Els bombers estaven fent feines de manteniment en el sistema de protecció contra incendis. A hores d’ara, els responsables de la instal·lació nuclear desconeixen les causes de la fuita.

Pla obert d'un camió de Bombers sortint de la central nuclear d'Ascó. Foto del 24 de novembre del 2021
PUBLICITAT

En paral·lel, el sindicat CCOO ha convocat un minut de silenci a les dotze d’aquest dijous davant la nuclear. Segons el CSN, en el moment de la notificació la central nuclear es trobava en mode 3. A més, tenia el reactor parat i una temperatura mitjana del refrigerant en valors nominals. Les instal·lacions estan en el procediment d’arrencada de la 28a recàrrega de combustible iniciada a mitjans d’octubre. A més, l’ens classifica l’accident amb nivell 0 a l’Escala Internacional de Successos Nuclears i Radiològics (INES).

Per la seva part, el sindicat CCOO ha emès un comunicat en què ha posat en valor l’actuació del bomber de l’empresa Falck, que segons apunten, va permetre salvar la vida d’una treballadora que es trobava en una zona de perill. El sindicat s’ha unit a les mostres de condol a la família de la víctima i ha convocat un minut de silenci a la central nuclear d’Ascó a les dotze del migdia d’aquest dijous. Els sindicalistes han assegurat que “vetllaran per aclarir les circumstàncies” del succés.

Els treballadors ferits van ser traslladats a l’hospital comarcal de Móra d’Ebre amb un pronòstic lleu.

PUBLICITAT