El bomber que va morir a la central d’Ascó havia acabat la jornada, segons el comitè

Els treballadors neguen que el succés tingués lloc durant el procés de recàrrega del tanc de CO2

El bomber que va morir a la central nuclear d’Ascó dimecres passat no feia tasques de manteniment del sistema contra incendis, sinó que havia acabat la jornada i es va reincorporar al servei alertat per la comunicació de l’accident. Així ho explica el comitè d’empresa de la planta, que rebutja “frontalment” el que anomena “estratègia comunicativa” de la companyia.

Pla general de la central nuclear d'Ascó, a la Ribera d'Ebre, amb la xemeneia fumejant a la dreta i els dos reactors a l'esquerra. Imatge publicada l'1 de juliol del 2019.
PUBLICITAT

Alhora, han negat que la fuita de diòxid de carboni que va produir la mort a l’operari i va causar tres ferits més tingués lloc durant el procés de recàrrega d’un tanc, sinó que el que es feia és una “vigilància d’àrea de foc” tal com, asseguren, es feia “des de l’inici de la recàrrega”.Tot plegat ho consideren resultat de la política comunicativa de l’empresa, que ha fet que els mitjans “s’inundin de notícies que disten de la realitat dels fets ocorreguts”.

Per tot plegat demanen a Anav que rectifiqui els comunicats que ha emès fins ara, que es disculpi amb la família de la víctima i amb els seus companys i que faci “un exercici de transparència” vetllant per una informació “veraç i fidedigna”.

PUBLICITAT