El Centre de Mediació a Tarragona tanca el 2021 amb 256 expedients

El Centre de Mediació de Catalunya a Tarragona ha tancat el 2021 amb una alta prestació de servei i encara el 2022 amb l’objectiu de seguir fomentat, difonent i facilitant l’accés de tota la ciutadania al servei de mediació.

restriccions toc de queda
Pla general de la plaça de la Font de Tarragona, buida poc després de les deu de la nit, moment en que ha entrat en vigor el toc de queda. Foto del 25 d'octubre del 2020 (horitzontal).
PUBLICITAT

Després d’uns anys a l’alça, amb 352 expedients tramitats el 2019 i 396 el 2020, aquest 2021 les peticions s’han reduït fins als 256 expedients tramitats a les comarques de Tarragona, amb 200 expedients de l’àmbit familiar i 56 de diversos temes civils i de l’esfera del dret privat, amb un descens de les peticions de medicació en l’àmbit familiar.

Si es mira amb detall, del total de 256 mediacions tramitades a les comarques de Tarragona, 166 ho van fer de forma directa -per voluntat pròpia de les parts involucrades- mentre que un total de 40 ho van ser per derivació judicial, és a dir, en un moment determinat d’un procés judicial, el jutge decideix que aquell assumpte es pot resoldre a través de la mediació i obliga les parts a assistir a una sessió informativa sobre mediació. Els expedients d’inici per voluntat pròpia s’inicien posant-se en contacte amb l’Oficina dels Serveis Territorials de Justícia, o també a través dels serveis SOM (Servei d’Orientació a la Mediació) dels Il·lustres Col·legis d’Advocats de Tarragona i Reus.

PUBLICITAT