El Col·legi d’Infermeres de Tarragona demana ampliar l’ús del certificat covid

El col·lectiu alerta que les actuals restriccions són insuficients davant la sisena onada

El Col·legi Oficial d’Infermeres de Tarragona (CODITA) ha demanat ampliar l’ús del certificat covid “a tot tipus d’activitats o trobades en espais interiors”. Per les infermeres, les actuals restriccions “no son suficients per aturar la sisena onada”. El col·legi ha fet una crida “per replantejar els actuals aforaments que són del 100% pràcticament en tots els espais”.

Una infermera preparant una dosi de la vacuna
PUBLICITAT

Des de CODITA han reclamat també prendre ara les mesures i no esperar “a que la tendència empitjori”. “Tenim els precedents de les anteriors onades. Certament la vacunació ens porta a un escenari diferent, per sort amb menys hospitalitzacions, UCI i morts, però els casos de contagis es dispararan i això suposarà una alta pressió pel sistema de salut”, han alertat. Alhora, han recordat que donada la situació de tensió a l’atenció primària “el personal sanitari està molt estressat i esgotat”, i que en molts centres i hospitals hi ha baixes relacionades amb problemes emocionals.

Finalment, CODITA ha celebrat l’aprovació per part del govern espanyol da la tercera dosi als majors de 60 anys i als professionals sanitaris. En aquest sentit, han fet una crida als sanitaris perquè es vacunin amb la tercera dosi. “Per la nostra condició de servei i pel nostre contacte amb malalts, cal que ens vacunem per no ser vectors de contagis”, han finalitzat.

PUBLICITAT