El Consorci d’Aigües de Tarragona activa en prealerta el pla d’emergència

El Consorci d’Aigües de Tarragona ha activat el pla d’emergència per sequera i ha creat el comitè corresponent per informar de la situació, com contempla el pla. La situació actual és de prealerta després que les reserves d’aigua del pantà de Mequinensa s’hagin mantingut per sota dels llindars marcats pel pla durant dos mesos i de manera sostinguda. Amb l’activació del pla, el CAT ha de fer una avaluació i anàlisi “més exhaustiva” dels indicadors hidrològics, desplegar una campanya informativa per a les institucions i comprovar la disponibilitat de “possibles recursos alternatius” en cas que siguin necessaris. El president del Consorci, Joan Alginet, ha demanat fer ús responsable i sostenible de l’aigua als consorciats.

PUBLICITAT

El comitè d’emergència de sequera del CAT està format per personal tècnic del Consorci, els ajuntaments i les indústries consorciades que més consumeixen. També en formen part el cap d’oficina de planificació de la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre i el director i el director de l’àrea d’abastament de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

El comitè s’ha reunit telemàticament aquest dilluns per activar el pla en situació de prealerta. La trobada l’ha encapçalat el president del CAT, Joan Alginet, qui ha assegurat que no es preveuen restriccions als usuaris ni altres afectacions en l’explotació i el servei del ministransvasament de l’Ebre. Alginet ha enviat “un missatge de tranquil·litat” pel que fa al subministrament d’aigua, però ha demanat “un esforç” per fer-ne “un ús responsable i sostenible”.

PUBLICITAT