El GEPEC-EdC instal·la més de 200 refugis a Tarragona per protegir la fauna

El Grup d’Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans – Ecologistes de Catalunya (GEPEC-EdC) va instal·lar durant l’any passat més de 170 caixes niu a diferents arbres, situats en indrets de les sis comarques de la demarcació de Tarragona.

PUBLICITAT

També va crear basses per amfibis, abeuradors per a fauna, refugis de rèptils i jardins de papallones. Així, l’entitat ecologista pretén potenciar la biodiversitat i millorar o generar hàbitats per a espècies vulnerables o en perill del territori. Aquestes es troben amb “dificultats” a l’hora de trobar refugi, a causa dels canvis en els seus hàbitats, com són les alteracions als cultius o pertorbacions humanes.

Segons els ecologistes, es coneixen 40 espècies d’aus i 12 de mamífers que poden utilitzar caixes niu. Entre les aus que usen aquestes caixes s’hi troba la mallerenga carbonera i l’emplomallada, el cargolet, el pardal, la cuereta blanca, l’estornell, el mussol, el xot, el xoriguer i el gamarús. Pel que fa als mamífers, la majoria d’espècies de ratpenats també es beneficien d’aquests tipus de refugis.

Totes aquestes accions, a més de protegir l’hàbitat i facilitar el procés de nidificació d’algunes espècies, serviran també d’instrument pedagògic per a la ciutadania, ja que les dades de l’evolució dels nius i de la cria dels polls s’introdueixen a l’aplicatiu informàtic del Projecte Nius de l’Institut Català d’Ornitologia (ICO).

PUBLICITAT