En marxa els actes de Tarraco Viva

El passat diumenge va donar el tret de sortida a la 24a edició del Festival Tarraco Viva amb l’acte d’inauguració, moderat pel periodista Ricard Lahoz, el qual ha comptat amb la participació dl’alcalde  Pau Ricomà, el diputat delegat dels Serveis d’Assistència al Ciutadà de la Diputació de Tarragona Joan Josep Garcia, la directora General del Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya Sònia Hernández,  i el director del Festival Magí Seritjol.  

PUBLICITAT

La inauguració ha tingut lloc al passeig Arqueològic de la ciutat i ha combinat reflexions, diàlegs amb experts i tastets d’algunes de les activitats del Festival d’enguany. Com sempre, Tarraco Viva gira entorn l’objectiu de conèixer el passat per entendre el present: “la història ens fa humans en el sentit de crear un fil permanent entre el que som i el que hem estat. Dona sentit a les nostres vides”,  ha destacat Magí Seritjol. Per la seva el banda, l’alcalde Pau Ricomà ha posat en relleu que “durant uns dies Tarragona es posiciona com a capital romana, Tarraco, i ens converteix en el festival romà referent del país”. 

Tanmateix, els tastets han avançat algunes de les novetats del Festival, com el monòleg “Veig coses meravelloses” i “Plini per Plini. Més enllà del Volcà” o la recreació històrica “Tutankamon i Carter. Dos noms i un sol destí”

A més a més, hi han hagut dos diàlegs que han reflexionat sobre el paper que l’arqueologia i la història poden tenir en l’actualitat. El primer, amb Mònica Borrell, del MNAT; Cris Salom, del MHT;  J.M Palet de l’ICAC i  Andreu Muñoz del Museu diocesà i Museu Bíblic. El segon diàleg ha estat protagonitzat per representants dels grups de recreació històrica de Tarraco Viva: Reis Fabregat de Nemesis; Merche Tubilla de Thaleia; Jofran Roig de Septimani Seniores i Imma Teixell de l’Associació Sant Fructuós. 

Des del 15 de maig fins al diumenge 29, prop de 300 actes ompliran diversos espais patrimonials. En les poblacions de Tarragona, Cambrils, Constantí, Altafulla, Vila-rodona i Reus. Un recull d’exposicions, recreacions històriques, conferències, debats, monòlegs, propostes gastronòmiques, documentals, tallers, jocs participatius i visites guiades.

Per altra banda, les entrades i invitacions es poden adquirir a través del web www.tarracoviva.com, tot i que alguns passis d’activitats ja estan esgotats. Tarraco Viva segueix sent, després de 24 anys, una cita imprescindible a l’agenda de molts aficionats i expertes en història. 

PUBLICITAT