El jazz torna a Reus amb el segon cicle Reus Jazz Cava

L’Institut Municipal Reus Cultura, conjuntament amb el pianista i compositor Lluís Capdevila, presenta una nova edició del cicle Reus Jazz Cava, que començarà el dia 17 de febrer a l’espai del Centre Cultural El Castell i que s’allargarà durant tot l’any.

El music Lluís Capdevila a la presentació del Reus Jazz Cava
PUBLICITAT

La segona edició del Reus Jazz Cava arrencarà el 17 de febrer amb un petit concert del seu director artístic, Lluís Capdevila, conjuntament amb dos músics referents del jazz, Masa Kamaguchi i David Xirgu. El cicle compta amb les actuacions d’artistes com Lluc Casares, Joan Fort, Oriol Vallès, Joan Terol, Xavi Torres, Irene Reig o Petros Klampanis, entre d’altres.

Daniel Recasens, regidor de Cultura i Política Lingüística, ha manifestat que “amb el Reus Jazz Cava la ciutat ha recuperat el jazz, un símbol arrelat a la ciutat del qual n’ha estat un referent a Catalunya durant els últims trenta-cinc anys. Gràcies a aquest cicle, avui podem afirmar que l’empremta del jazz a Reus està més viva, i que una part important dels centenars de persones que havien quedat orfes d’aquesta proposta musical, han assistit a la cita de la plaça del Castell”.

L’objectiu per al 2022 és continuar promovent aquest jazz acústic de nivell, fomentant-ne l’assistència de públic i deixant la porta oberta a que músics locals hi puguin participar tocant alguns temes conjuntament amb el trio o quartet base del concert, sempre que la situació sanitària ho permeti. Lluís Capdevila tindrà un paper actiu al piano durant l’arrencada i anirà canviant els músics a cada concert.

PUBLICITAT