El Març Marçot a Reus acostarà la poesia a tota la ciutat

Les Biblioteques Municipals de Reus a través del cicle «Març, marçot versos per tot» promouen la celebració del Dia Mundial de la Poesia amb una programació al llarg de tot el mes de març amb l’objectiu d’apropar a tota la ciutadania l’univers de la poesia a la ciutat i aquest 2022 en especial a la poesia de Gabriel Ferrater, amb motiu de la commemoració del centenari del seu naixement. 

PUBLICITAT

La programació prevista inclou la implicació d’una gran diversitat de serveis públics i també de diverses entitats culturals per tal d’arribar al màxim de sectors de població amb activitats que es realitzen en diverses ubicacions.

Durant tot el mes de març es podrà veure l’exposició sobre el poema «El Mutilat» de Gabriel Ferrater, comissariada per Carolina Camanyes i realitzada per artistes pertanyents a FIRART ; les Biblioteques Municipals exposaran llibres sobre què és la poesia ; als aparadors d’alguns comerços de la ciutat es podran llegir versos d’alguns poemes de Gabriel Ferrater del llibre «Les Dones i els dies».

L’exposició de Gabriel Ferrater continuarà circulant pels instituts de secundària de la ciutat ; a les xarxes socials del Centre de Lectura es realitzarà l’acció «52 glops», una selecció de poemes de Gabriel Ferrater; i des de les Biblioteques Municipals es realitza una proposta de creació poètica a les Escoles i Instituts i exposició virtual dels poemes anomenada Instruccions…per mirar enlaire.

Les Biblioteques Municipals de Reus a més fan una crida a totes aquelles associacions, entitats, escoles, etc. que facin alguna acció relacionada amb la poesia, que els ho comuniquin per tal de poder repertoriar totes les activitats de poesia de la ciutat.

PUBLICITAT