El Mas Carandell de Reus atén més de 550 persones per fomentar l’autonomia digital

El Mas Carandell ofereix des d’enguany nous recursos per promoure l’autonomia digital de la ciutadania, d’empreses i professionals autònoms, de Reus. Per una banda ofereix suport personalitzat a la realització de tràmits per Internet, especialment gestions amb l’Administració pública; i per l’altra ha programat una sèrie d’accions de formació bàsica en competències TIC. Del mes de febrer fins ara ja s’han atès més de 550 persones en ambdues línies de treball, que són subvencionades i per tant no tenen cost per a les persones participants.

PUBLICITAT

El regidor d’Empresa i Ocupació, Carles Prats, explica que “la crisi de la COVID, ha fet més palesa la desigualtat que es genera a l’hora d’accedir a determinats recursos i gestions cada cop més digitalitzades. La manca de competències TIC, d’equipaments informàtics i de connectivitat van fer evident la necessitat d’actuar per reduir l’escletxa digital: indispensable per l’ocupabilitat de les persones i l’activitat de les empreses, per això s’hi han destinat recursos”.

El pla d’experienciació laboral Suport a la tramitació digital és subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya en el marc del Programa de suport als territoris amb majors necessitats de reequilibri territorial i social: Projecte Treball als barris.

L’assessorament tècnic que dona l’IMFE Mas Carandell va a càrrec de dues persones, i s’ofereix des dels centres cívics Ponent i Carme. Entre febrer i juny, el servei va fer l’acompanyament a 402 persones, que van realitzar 1.425 tràmits per Internet. La majoria d’elles van venir derivades del Dispositiu d’inserció laboral de Mas Carandell, de la secretaria del centre i d’altres serveis municipals.

Predominen els tràmits de recerca de feina. Així, les inscripcions al portal d’Ocupació de l’Ajuntament de Reus-borsa de treball de Mas Carandell, al Portal Feina Activa, la demanda de cites prèvies a organismes com el SEPE o el SOC i les gestions per aconseguir acreditacions per participar en processos selectius, són els tràmits més sol·licitats, seguits de l’obtenció del certificat digital i de la petició d’ajuts municipals. Una vegada finalitzat el tràmit s’anima a les persones usuàries a participar als tallers d’autonomia digital de Mas Carandell, promoguts des del Pla Reactivem Reus.

Finalment, el servei romandrà actiu fins l’octubre, quan finalitza la present edició de Treball als Barris. Per sol·licitar acompanyament, que també s’adreça a micro i petites  empreses de la ciutat, només cal demanar cita prèvia al telèfon 977 010 850. Mas Carandell ha sol·licitat al SOC la continuïtat d’aquest recurs pel proper any.

PUBLICITAT